Στο «φως» της δημοσιότητας οι πρώτες φωτογραφίες του Ασάνζ από τη φυλακή

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019, 20:00

Τις πρώτες φωτογραφίες του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ από τη βρετανική φυλακή στην οποία κρατείται και στην οποία εκτίει ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα «The Gateway Pundit».

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από συγκρατούμενο του Ασάνζ στις φυλακές Μπαλμάρς με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Σε αυτές ο «mr Wikileaks» εμφανίζεται με κοντό μαλί και περιποιημένο μούσι, εντελώς διαφορετικός, δηλαδή, από την εικόνα που είχε όταν συνελήφθη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Ο «φωτογράφος» δημιουργήσε και μια ιστοσελίδα για να συγκεντρώσει χρήματα για τον Ασάνζ κάνοντας πολλούς να τον κατηγορήσουν ότι χρησιμοποιεί τη εικόνα του ιδρυτή των Wikileaks.

Ο κρατούμενος από την πλευρά του που μίλησε στην ιστοσελίδα και μέσω τηλεφώνου υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή του. «Γιατί να τον εκμεταλλευτώ; Αποκάλυψε τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον κόσμο. Με ποιανού το μέρος πιστεύετε ότι θα είναι κάποιος που βρίσκεται στη φυλακή; Με την κυβέρνηση που μας έκλεισε εδώ ή με έναν συγκρατούμενο που δεν αξίζει να βρίσκεται εδώ;» είπε ο κρατούμενος η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί.

Ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, ότι για τον ίδιο η ιστορία του Ασάνζ πρέπει να ειπωθεί με τον σωστό τρόπο προσθέτοντας πως κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει. 

Όπως είπε με τις φωτογραφίες αυτές ελπίζει να προκαλέσει το ενδιαφέρον σε περισσότερους ανθρώπους για να ασχοληθούν με την ιστορία του Ασάνζ.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019, 20:01

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!