Το πρόβλημα των συνόρων στην Ιρλανδία δεν θα λυθεί με την παραίτηση της Μέι

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019, 06:36

Ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, όποιος και αν είναι, θα έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του τι θα κάνει με τα σύνορα της Ιρλανδίας μετά το Brexit, προειδοποίησε την Παρασκευή ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «διαζύγιο» των Βρυξελλών από το Λονδίνο.

Η διαχείριση αυτού του ευαίσθητου θέματος και η εξεύρεση μιας λύσης για να αποφευχθεί η επιστροφή στα «σκληρά» σύνορα μετά το Brexit αποδείχθηκε το πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, πέρσι.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο διαπραγματευτής της Ε.Ε., τόνισε ότι το πρόβλημα δεν θα εξαφανιστεί μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το αξίωμά της και από την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

«Το πρόβλημα είναι εκεί, δημιουργήθηκε από το Brexit. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ειρήνη. Η σταθερότητα δεν είναι ζήτημα προϊόντων ή τελωνείων. Αφορά τους ανθρώπους στην Ιρλανδία, και από τις δύο πλευρές», είπε ο Μπαρνιέ μιλώντας σε ένα συνέδριο στη Σλοβακία.

«Σε κάθε περίπτωση, ένας νέος πρωθυπουργός (σ.σ. στη Βρετανία) δεν θα αλλάξει το πρόβλημα. Το πρόβλημα βρίσκεται εκεί και ο νέος πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη, μαζί με εμάς, να το επιλύσει», κατέληξε.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019, 06:36

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!