ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μαγνησία [όλα τα ονόματα]

milonas

 

Οι ώρες κυλούν βασανιστικά για τους ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στο  γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας, καθώς μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, το αργότερο την Τετάρτη, που η Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα τα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια, οι ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Το γεγονός ότι η πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τα ψηφοδέλτια θα είναι ανανεωμένα κατά 70% και ότι η στόχευση πλέον είναι η κατάκτηση αυτοδυναμίας, προϊδεάζει για σαρωτικές αλλαγές που θα φέρουν το νέο ήθος και ύφος στην πολιτική που επιζητά διακαώς η ΝΔ μετά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο, και τον περιφερειακό σύμβουλο και κουμπάρο του Κυριάκου Μητσοτάκη Γιώργο Καλτσογιάννη, το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε προ διμήνου για την υποψηφιότητά του ως βουλευτής, αρκετοί ήταν αυτοί που έλαβαν χθες Παρασκευή ηλεκτρονικά από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ την επιστολή, με την οποία τους ζητούνταν όλα τα στοιχεία (ποινικό μητρώο, κλπ), ώστε να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του γαλάζιου ψηφοδελτίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την αποστολή του email, η Νομική υπηρεσία του κόμματος, καλούσε έναν-έναν τους υποψηφίους δίδοντας τους ρητή εντολή να μην προβούν σε καμία δήλωση, πριν την επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ.

Ποιοι ήταν όμως αυτοί που έλαβαν χθες το περιβόητο email που συνεπάγεται και της ένταξής τους στο ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr το πολυπόθητο email παρέλαβαν ο 38χρονος Χρήστος Τριαντόπουλος, οικονομολόγος, με σπουδές και στις Πολιτικές Επιστήμες και διδάσκων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Θεωρείται άνθρωπος του Σταϊκούρα, αλλά και στέλεχος που βρίσκεται στην ομάδα που επεξεργάζεται το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ. Θεωρείται δυνατό «χαρτί» στη Ν. Αγχίαλο, αν και η κοινότητα διαλόγου «Σύνθεσις» που εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει, έχει αναπτύξει τους «πυρήνες» της σε όλη την Μαγνησία. Την Τρίτη μάλιστα έχει προγραμματίσει πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα με τίτλο «Νέοι και Πολιτική: Μπορούμε αλλιώς».

Περνώντας στο ιατρικό…team του ψηφοδελτίου, το σχετικό email της Πειραιώς παρέλαβαν τόσο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής «ΑΝΑΣΣΑ», όσο και ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας και διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Αθανάσιος Λιούπης. 

Όσον αφορά στον μεν πρώτο, το μέλος του Μητρώου στελεχών της ΝΔ κ. Μαραβέγια δηλώνει έτοιμος από καιρό, αφού έχει ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό του αγώνα, με έναρξη από το Ergon, όπου πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση στην καρδιά του χειμώνα, ενώ έχει μία πολύ οργανωμένη δικτύωση στα social media, μέσα από τα οποία εκφράζει τις πολιτικές του θέσεις.

Αναφορικά στον δεύτερο ιατρό του ψηφοδελτίου, τον κ. Λιούπη, αποτελεί λόγω της δημοφιλίας του, τον «φόβο και τον τρόμο» πολλών συνυποψηφίων του, γι’ αυτό και τον θέλουν να αντιμετωπίζει «κώλυμα» με την υποψηφιότητά του. Σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr, η εντολή που έχει λάβει από τα κεντρικά της ΝΔ είναι να παραιτηθεί της θέσεώς του, ως Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου αμέσως μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, την προσεχή δηλαδή Δευτέρα. Ο ίδιος, με την παροιμιώδη πραότητά του, δεν θέλει να κάνει καμία δήλωση προς το παρόν, αφού αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος, που τον θεωρεί και το δυνατό «χαρτί» για τις εκλογές.

Αναφορικά τώρα στις γυναικείες συμμετοχές του ψηφοδελτίου, δεν θεωρείται έκπληξη, ότι παρέλαβε η Ζέττα Μακρή την πολυπόθητη επιστολή. Για την κ. Μακρή δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς θεωρείται από τους βετεράνους του κόμματος, που έχουν προσφέρει είτε από υπουργικές θέσεις, είτε από τα βουλευτικά έδρανα και έχει αφήσει τη δική της σφραγίδα στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Η κ. Μακρή έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία με περιοδείες σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας, ενώ κι εκείνη σε δηλώσεις της αναφέρει οτι «αναμένει την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος», ακολουθώντας πολύ προσεκτικά τις οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το 2013 ορκίστηκε Υφυπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, με υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Νέα είσοδος ωστόσο θεωρείται το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, Κατερίνα Πατσογιάννη. Κόρη του αείμνηστου Θανάση Πατσογιάννη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην Υπουργού Γιώργου Σούρλα, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τον αγώνα της και μάλιστα από την Παρασκευή βρίσκεται στις Β. Σποράδες που πραγματοποιεί συναντήσεις με φορείς και των τριών νησιών του Νομού. Η κ. Πατσογιάννη, προέρχεται από τον Δημόσιο τομέα και στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, που αποτελεί άλλωστε και ένα από τα βασικά ζητούμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη ημέρα. Νέος άνθρωπος, χρησιμοποιεί με δεινή ευστοχία τα social media, αφού στοχεύει στο να επικοινωνήσει τις θέσεις της παράταξης σε όλο και περισσότερους νέους. 

Αυτό που θα παραμείνει μέχρι και την Δευτέρα, άλυτος γρίφος για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μαγνησία είναι η Τρίτη γυναικεία υποψηφιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαϊτσου, δέχεται αφόρητο pressing από την Πειραιώς, που θεωρούν ότι στο πρόσωπό της έχουν βρει την γαλάζια δυναμική στην επαρχία της Μαγνησίας. Με ερείσματα, όχι μόνο στον κάμπο του Νομού, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο. Έχοντας αφήσει καλές εντυπώσεις ως την μοναδική –επί θητείας της- γυναίκα Δήμαρχο στην Θεσσαλία, δέχθηκε τηλεφώνημα από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, όπου και της εξέφρασαν την επιθυμία να κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν και η ίδια αρνήθηκε, σκεπτόμενη τον πολύ λίγο χρόνο που έχει στη διάθεσή της για προεκλογικό αγώνα, από τη ΝΔ δεν δέχθηκαν την άρνησή της, παρά της άφησαν το χρονικό περιθώριο μέχρι το πρωί της Δευτέρας να γνωστοποιήσει την τελική απόφαση.

Στην περίπτωση άρνησής της για τη ΝΔ, που ποντάρει πολλά στην υποψηφιότητά της, οι επιλογές είναι μεταξύ της Έλενας Ράπτη και της Έλενας Αντωνοπούλου.

Με δήλωσή της στο TheNewspaper.gr η γιατρός Εύη Πολύζου – Ξαϊδάρα ανέφερε πως «δεν την ενδιαφέρει το ενδεχόμενο της καθόδου στις βουλευτικές εκλογές αυτή τη στιγμή».

Ε.Θ.

Facebook Comments

error: Content is protected !!