Το Γυμνάσιο Αγριάς βραβεύτηκε από το «Χαμόγελο του παιδιού»

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018/19 το Γυμνάσιο Αγριάς ήρθε σε μία πρώτη επαφή με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Εκτός από το γεγονός ότι στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας είχανε την ευκαιρία να ενημερωθούν από την ψυχολόγο του Οργανισμού  Ελισάβετ Γεωργίου  για την ίδρυση του «Χαμόγελου του Παιδιού», τα δικαιώματα των παιδιών και τον διαδικτυακό εκφοβισμό, το σχολείο της Αγριάς συμμετείχε και για πρώτη φορά στα 3α Βραβεία You Smile.

KEN 4

Τι είναι τα βραβεία You Smile;

Ο ιδρυτής του «Χαμόγελου του Παιδιού» Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος σε ηλικία μόλις 10 ετών, και πριν φύγει από την ζωή, κατάφερε το 1995 να κινητοποιήσει όχι μόνο την οικογένειά του αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι σήμερα πηγή έμπνευσης. Έτσι, το 2017 καθιερώθηκε από μαθητές η εθελοντική δράση You Smile, που δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους να εκφραστούν και να στηρίξουν τις δράσεις του Οργανισμού.

Τα ετήσια βραβεία You Smile έχουν στόχο να αναδείξουν πράξεις ή πρωτοβουλίες παιδιών, που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Το Γυμνάσιο Αγριάς συμμετείχε στο φετινό διαγωνισμό με δύο βίντεο. Συγκεκριμένα, μαθητές/τριες της Α’ τάξης απέστειλαν βιντεοκλίπ που δημιούργησαν με την καθηγήτριά τους Ειρήνη Καφίδα πάνω στο τραγούδι “Hände” («Χέρια σαν κι αυτά») του ελληνικού συγκροτήματος Locomodo. Κεντρικό μήνυμα αποτελεί η προσφορά στην κοινωνία με εργαλείο τα χέρια. Με τη δεύτερη συμμετοχή της Γ’ τάξης, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Ειρήνης Καφίδα και Δήμητρας Πολυχρόνη και τη συνεργασία με το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων, οι μαθητές/τριες δημιούργησαν το βίντεο «Ο ρατσισμός που κρύβεις μέσα σου».

Οι μαθητές/τριες, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και τους απονεμήθηκε βραβείο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την θετική προσφορά τους στον κοινωνικό τους περίγυρο, είναι οι εξής:

Από την Α’ τάξη

Βαμβάκος Χαρίλαος, Βόντζος Κων/νος, Διονυσίου Μάρθα, Ζεμπίλα Μαρία- Ειρήνη, Ζερμπίνος Γεώργιος, Καραγιάννης Κων/νος, Κορομηνά Αφροδίτη, Κούντρια Μαρία- Αποστολία, Κυριαζή Πολυξένη, Μάρκου Στέλα, Πολύμερου Αγγελική, Χατζάκου Αλκμήνη, Δαδάνη Αικατερίνη, Παπαντωνίου Αθανάσιος, Πλόχα Φιορίντα.

Από την Γ’ τάξη: 

Παναγιώτου Νικόλαος, Παπαγεωργίου Παναγιώτης, Σερέτης Παύλος, Σουλίνας Νικόλαος, Τσαλίκης Παναγιώτης, Τριανταφυλλίδη Παρασκευή, Τσέτσιλας Αριστείδης, Τσιμπανογιάννη Σοφία και Χαρίσης Οδυσσέας.

error: Content is protected !!