Ενημέρωση για εγγραφές και πρόγραμμα σπουδών Εσπερινού Λυκείου Λάρισας

thrania
milonas 728x120

Σύμφωνα με το νέο νόμο 4547/12-6-2018 (ΦΕΚ 102) η φοίτηση στο Εσπερινό Λύκειο, σε αντίθεση με το παρελθόν, διαρκεί τρία και όχι τέσσερα έτη (Α’, Β’, Γ’ τάξεις).

Οι απόφοιτοι του Εσπερινού ΓΕΛ αποκτούν ισότιμο απολυτήριο με αυτό του ημερήσιου ΓΕΛ και έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις μαζί με τους υποψήφιους των Ημερήσιων Λυκείων. Έτσι μπορούν να εισαχθούν σε όλες τις σχολές με ευνοϊκότερους όρους, αφού συναγωνίζονται μόνο μεταξύ τους και  με  ειδικό ποσοστό (1%) που προβλέπεται για κάθε σχολή.

Λειτουργούν οι ίδιες με τα ημερήσια Λύκεια ομάδες προσανατολισμού (Ανθρωπιστικών και Θετικών σπουδών για τη Β΄ Λυκείου, Ανθρωπιστικών, Θετικών, σπουδών Υγείας και σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής για τη Γ΄ Λυκείου). Το ωράριο διδασκαλίας είναι εικοσιπέντε (25) ώρες εβδομαδιαίως.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει κάποιος/α το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του Εσπερινού ΓΕΛ είναι να έχει πλήρη φοίτηση και στις τρεις τάξεις

Δυνατότητα εγγραφής στο Εσπερινό ΓΕΛ έχουν:

α)         Οι ανήλικοι εργαζόμενοι μαθητές/τριες.

β)         Οι ενήλικοι μαθητές/τριες. Για τους ανήλικους εργαζόμενους ισχύουν προϋποθέσεις.

Επιπλέον, οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου, οι οποίοι διαμένουν εκτός Λάρισας ή σε απόσταση άνω των τεσσάρων χιλιομέτρων από την έδρα του σχολείου δικαιούνται δωρεάν μεταφορά με αστικό ή υπεραστικό ΚΤΕΛ ή χιλιομετρική αποζημίωση στην περίπτωση που μετακινούνται με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα επιδότησης ενοικίου, εφόσον αποδεδειγμένα ενοικιάζουν οικία για τη φοίτησή τους στο σχολείο.

Το Εσπερινό Λύκειο Λάρισας λειτουργεί στο χώρο του 5ου Γυμνασίου Λάρισας (Ιουστινιανού & Βουτσιλά) από τις 18.00 – 21.30.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2410232398 τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου ή στο mail : [email protected]

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές, ανανεώσεις εγγραφών ή μετεγγραφές για το σχολικό έτος 2019-20 άρχισαν την 22α Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι τη 17ηΙουνίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-eggrafes.minedu.gov.gr

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!