ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άφησαν τη Μαγνησία χωρίς πυροσβεστικά αεροσκάφη την αντιπυρική περίοδο

bombardier 415 1

Ακόμα μία χρονιά χωρίς πυροσβεστικό αεροσκάφος θα παραμείνει η Μαγνησία, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Η περιοχή μας αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη οργάνωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, κυρίως λόγω του φυσικού αναγλύφου. Το Πήλιο και οι πευκόφυτες Βόρειες Σποράδες αποτελούν κορυφαίο κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνοντας τον ετήσιο σχεδιασμό αντιμετώπισης πυρκαγιών του Πυροσβεστικού Σώματος, ενημέρωσε οτι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν σε άλλα αεροδρόμια και όχι στο αντίστοιχο της Νέας Αγχιάλου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αναφέρεται: Από την 1η Μαΐου 2019 ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, η οποία και θα ολοκληρωθεί την 31 Οκτωβρίου 2019. Σύμφωνα με τον ετήσιο σχεδιασμό αντιμετώπισης πυρκαγιών του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα μετασταθμεύσουν στα ακόλουθα αεροδρόμια:  CL-415 : 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, CL-215 : 117 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας,
PZL : 120 ΠΕΑ/ Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, 124 ΠΒΕ/ Αεροπορική Βάση Τρίπολης, Αεροδρόμιο Λαμίας, FOB Aktion, Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης, Αεροδρόμιο Κέρκυρας, Αεροδρόμιο Μυτιλήνης, Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ενωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, αφού το πλησιέστερο αεροσκέφος βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Λαμίας.

 

error: Content is protected !!