Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στη Βαλτική (φωτο)

6 gymnasio platykampou valtikh
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Για πέντε ημέρες, εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία της Ιταλίας, της Πολωνίας, της  Λετονίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας συναντήθηκαν στην Λετονία και οργάνωσαν κοινές δράσεις έρευνας και ανάδειξης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ2 «CHANCE»  (School exchanges for ClimatE changes :improving performance in maths and science,fostering responsible citizenship and environment friendly attitudes of pupilst hrough school exchanges) που φιλοξένησε το “ Vidusskola7” στη Liepaja.

Το θέμα αυτής της συνάντησης ήταν το νερό. Έτσι οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν γενικά για το νερό, τον κύκλο του, τις ιδιότητές του, την προσβασιμότητα σε πόρους γλυκού νερού από τους ανθρώπους, εστίασαν τις εργασίες στην Βαλτική.

Η Βαλτική είναι μια ρηχή θάλασσα με μεγάλη ρύπανση από χημικά, φυτοφάρμακα, πετρελαϊκά ατυχήματα και νάρκες από τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Επισκέφθηκαν το σταθμό ναρκαλιευτώντης Λετονίας, όπου οι ειδικοί τους εξήγησαν τον τρόπο εκκαθάρισής τους.

Επίσης οι μαθητές έκαναν πειράματα στο εργαστήριο χημείας, σχετικά με τις ιδιότητες του νερού και σύγκριναν τις πυκνότητες του νερού και του κεχριμπαριού. Το κεχριμπάρι είναι απολιθωμένο ρετσίνι, που μπορεί να το βρεις στις ακτές της Βαλτικής και είναι ημιπολύτιμος λίθος.

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στη Βαλτική (φωτο)

Οι μαθητές μας επισκέφθηκαν την Ρίγα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Λετονίας και την πόλη Guldiga,που ανήκει στα παγκόσμια μνημεία της Unesco.

Είκοσι Ευρωπαίοι μαθητές με τους καθηγητές τους, στη συνάντηση αυτή εμβάθυναν τις γνώσεις τους για την κλιματική αλλαγή αλλά και ανέπτυξαν δεξιότητες επικοινωνίας και γλώσσας.

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στη Βαλτική (φωτο)

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν 5 μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Πλατυκάμπου, αλλά και οι εκπαιδευτικοί Σωτήρης Δρίβας και Νίκη Καμάρα.

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στη Βαλτική (φωτο)

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μας στο etwinning:https://twinspace.etwinning.net/70901ή στην ομάδα μας στο fb: ChanceErasmus+  https://www.facebook.com/groups/286432911979096/

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στη Βαλτική (φωτο)

Με  αυτή  την προγραμματισμένη  4η συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στην Λετονία, οι επιδιωκόμενοι στόχοι που ήταν: γνωστικοί (μάθημα Λετονικών και δημιουργικής γραφής, Ιστορίας, Χημείας και Γεωγραφίας), συναισθηματικοί και ψυχοκινητικοί (δέσιμο ομάδας, αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς, άρση στερεοτύπων)αλλά και η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, επιτεύχθηκαν πλήρως.

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στη Βαλτική (φωτο)

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στη Βαλτική (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!