«Θερμή» υποδοχή Γαβρόγλου από φοιτητές και εργαζόμενους στον Βόλο

IMG 74992bbb9e241cba6ed2469b1212732e V
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη στις 10:00πμ, στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας, Χωροταξίας, Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής μαζί με το σωματείο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της πρυτανείας του Π.Θ. για «το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου», με κεντρικούς ομιλητές τον Υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γαβρόγλου, και τον υπεύθυνο της ΝΔ για θέματα παιδείας.

KEN 2

Εκ μέρους του φοιτητικού συλλόγου Γεωπονίας, ο Γιάννης Μπράτσος, τόνισε πως «η ψήφιση του νόμου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας ήταν αποτέλεσμα της προώθησης της πολιτικής που στόχο έχει την παραπέρα ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων, το μεγαλύτερο δέσιμο του ιδρύματος με τους επιχειρηματικούς ομίλους, το χτύπημα στα πτυχία και στο δικαίωμα στη μόρφωση. Οι φοιτητές παλεύουν ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ, ενάντια στα νομοσχέδια που τσακίζουν τις ζωές τους και κατηγοριοποιούν τα πτυχία.». «Οι προτεραιότητες των κυβερνήσεων διαχρονικά σε σχέση με τους φοιτητές και τις ανάγκες τους φαίνονται ανάγλυφα στο γεγονός ότι στο ΠΘ υπάρχουν μόλις 40 κλίνες στην πόλη του Βόλου για 10000 φοιτητές, αλλά και στα απαράδεκτα όρια στην σίτιση, που δικαίωμα για δωρεάν σίτιση έχει μόνο το 10% των φοιτητών.»

Από την πλευρά των εργαζομένων και των καθαριστών, η Μαρία Πλαγερά, πρόεδρος του σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Μαγνησίας,  στάθηκε στην κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην απαίτηση για μόνιμη και σταθερά εργασία, αφού με όποια κυβέρνηση πάντα ερχόμασταν μπροστά στο σχέδιο να μπουν εργολάβοι στο ίδρυμα και να απολυθούμε. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε σχολεία και σε πανεπιστήμια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ακόμα αναφέρθηκε και στις απολύσεις που έγιναν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας μετά από την συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ, και τόνισε πως το σωματείο θα είναι σε ετοιμότητα να διεκδικήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, απέναντι σε εργολάβους στην καθαριότητα και στην φύλαξη.

error: Content is protected !!