ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει τις μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών στη Μόσχα

2677414
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, 20:38

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας (Amnesty International) στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Ντενίς Κριβοσέγεφ καταδίκασε τις συλλήψεις 400 και πλέον διαδηλωτών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ του δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ, ο οποίος είχε συλληφθεί με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος χθες μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η σύλληψη του.

«Οι σημερινές αυθαίρετες και εν μέρει βίαιες συλλήψεις περισσοτέρων των 400 ειρηνικών διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και παιδιά, συνιστούν το ιδανικό παράδειγμα των σκληρών διώξεων, εξαιτίας των οποίων οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Οι παρατηρητές της Amnesty International υπήρξαν μάρτυρες της βίας της οποίας έκανε χρήση η αστυνομία και κατέγραψαν τις καταγγελίες συλληφθέντων, οι οποίοι υπέστησαν ξυλοδαρμούς. Για μια ακόμη φορά οι ρωσικές αρχές απάντησαν σε μια ειρηνική διαμαρτυρία καταπατώντας δικαιώματα και ελευθερίες», δήλωσε ο Κριβοσέγεφ.

Η Διεθνής Αμνηστία στην ανακοίνωση της, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι άνθρωποι που βγήκαν στους δόμους απαίτησαν να αποδοθούν ευθύνες σε σχέση με την εξοργιστική αντιμετώπιση του δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ, τον οποίον συνέλαβαν με κατασκευασμένες κατηγορίες περί διακίνησης ναρκωτικών σε μια προσπάθεια να τον υποχρεώσουν να σιωπήσει. Οι αρχές οι οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια άνευ προηγουμένου αγανάκτηση της κοινής γνώμης ακολούθησαν την πεπατημένη και απελευθέρωσαν τον Ιβάν Γκολουνόφ.

«Το εξοργιστικό είναι – συνεχίζει στην ανακοίνωση της η Διεθνής Αμνηστία – το ότι εκείνους που ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερος ο Γκολουνόφ και να αποδοθούν ευθύνες, τους τιμωρούν επειδή έδειξαν την συμπαράσταση τους. Καλούμε τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν άμεσα χωρίς όρους τους συλληφθέντες διαδηλωτές και να σεβαστούν την ελευθερία των ειρηνικών συγκεντρώσεων».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, 20:38

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!