«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης στα περιβαλλοντικά»

2677041
banner
milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, 11:51

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης στα περιβαλλοντικά. Η κυκλική οικονομία είναι πλέον στο επίκεντρο της Αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας μας και έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις να έχει η χώρα μας περισσότερους βαθμούς ελευθερίας και ουσιαστικές προϋποθέσεις ευημερίας και προόδου.»

Αυτό επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας σε εκδήλωση για την συμπλήρωση 10 ετών δράσης του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Την ανάγκη λήψης μέτρων περιορισμού των εκπομπών του διοξειδίου του Άνθρακα υπογράμμισε ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας της ΝΔ, βουλευτής Κώστας Σκρέκας ο οποίος ζήτησε επίσης τολμηρές μεταρρυθμίσεις και επιτάχυνση των κινήσεων προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

«Η περιβαλλοντική νομοθεσία πρέπει να διασφαλίζει την ισορρόπηση μεταξύ της επιτάχυνσης και απλούστευσης της αδειοδοτικής διαδικασίας, αλλά παράλληλα και της περιβαλλοντικής προστασίας», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Στουρνάρας, ανέφερε: «Η παρούσα συγκυρία είναι ιδιαιτέρως σημαντική υπό το πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής, καθώς οι πολιτικές αντιμετώπισης καθυστερούν, με αποτέλεσμα να γίνεται πλέον λόγος για κλιματική κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο, τέσσερις πτυχές αναδεικνύονται ως βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης: η Κυκλική Οικονομία, ο ενεργειακός μετασχηματισμός, η περιβαλλοντική προστασία και η δημιουργία αξίας για την κοινωνία».

Κατά την εκδήλωση, ο Ιδρυτικός Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Ευθύμιος Βιδάλης τιμήθηκε για την προσφορά του και ανακηρύχθηκε σε Επίτιμο Πρόεδρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, 11:54

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!