Δ. Μουρτζίνος: Ο Ολυμπιακός Β. γυρίζει σελίδα, ιστορική η σημερινή Γ.Σ.

DSC 6512 696x465
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πραγματοποιείται σήμερα (12/6) στις 18.00 στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» στο Βόλο η Γενική Συνέλευση των μελών του Ολυμπιακού Βόλου για τη μετατροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ΠΑΕ. Στη συνέλευση δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη και σε περίπτωση μη απαρτίας αυτή θα διεξαχθεί μία ώρα αργότερα, στις 19.00, στον ίδιο χώρο.

KEN 1

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1) Εκλογή προέδρου και Γραμματέα της συνέλευσης.
2) Σύσταση ΠΑΕ
3) Καθορισμός ύψους Μετοχικού Κεφαλαίου και τιμής μετοχής.
4) Ορισμός ονομασίας τίτλου της υπό σύστασης ΠΑΕ
5) Εκλογή πενταμελούς επιτροπής αρμόδιας για την σύσταση της ΠΑΕ.

Ο γραμματέας της διοίκησης του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, Δημήτρης Μουρτζίνος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και αναφέρθηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση και τις διαδικασίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί για την σύσταση της ΠΑΕ. Αναλυτικά:

«Από πλευράς διοικητικού συμβουλίου έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό όλη την προεργασία της Γενικής Συνέλευσης, ώστε να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ όσα δεν είναι τακτοποιημένα μπορούν να καταβάλλουν τη συνδρομή τους, πριν την έναρξη της συνέλευσης και να λάβουν μέρος σ’ αυτήν.

Έχουμε φροντίσει, έτσι ώστε να έχουμε μία άψογη οργανωτικά Γενική Συνέλευση, η οποία έχει ημερήσια διάταξη και τη στιγμή που είναι δημοσιευμένη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης από τη συζήτηση, πέρα από αυτά που αναφέρονται ρητά στην ημερήσια διάταξη. Ωστόσο, αν πάνω σε ένα θέμα χρειαστεί κάποια επεξήγηση, θα υπάρχουν έγκριτοι νομικοί, οι οποίοι έρχονται από την Αθήνα, οι κύριοι Λίβας και Μπελίρης, οι οποίοι ίσως χρειαστεί να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Αν και πιστεύω, ότι από τις τοποθετήσεις που θα γίνουν στα επιμέρους θέματα από τους ειδικούς, δεν θα δημιουργηθούν απορίες».

Για το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση ΠΑΕ: «Σκέψεις υπάρχουν, ως προς το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου, θα γίνουν προτάσεις και η Γενική Συνέλευση είναι το κυρίαρχο σώμα, που θα αποφασίσει. Εκτίμησή μου, πάντως, είναι ότι το μετοχικό κεφάλαιο θα είναι πάνω από 30.000 ευρώ, που είναι το μίνιμουμ για μια ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ».

Για τις προτάσεις και την ονομασία της ΠΑΕ που θα προτείνει η διοίκηση του Ερασιτέχνη: «Οι προτάσεις επί των θεμάτων στη Γενική Συνέλευση θα είναι από το διοικητικό συμβούλιο. Για την ονομασία της ομάδας, για το μετοχικό κεφάλαιο, ίσως και για την πενταμελή επιτροπή που θα συσταθεί. Από κει και πέρα, το σώμα, τα μέλη του Ολυμπιακού, είναι αυτά που θα πάρουν και τις αποφάσεις. Δεν είναι νομίζω δύσκολο να φανταστεί κάποιος, ποια θα είναι η ονομασία της υπό σύσταση ΠΑΕ. Η πρόταση θα είναι «Ολυμπιακός Βόλου 1937 Ποδοσφαιρική Ανώνυμος Εταιρεία». Αν δεν τιμήσουμε την ιστορική μας ονομασία τώρα που η ομάδα γίνεται επαγγελματική, πότε θα το κάνουμε…».

Για το αν θα εμφανιστούν στη Γ.Σ. τα άτομα που ενδιαφέρονται να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση ΠΑΕ: «Όχι, να μην περιμένετε και είμαι κατηγορηματικός γι’ αυτό. Όπως είναι λογικό, όταν πάει να δημιουργηθεί ένα επαγγελματικό σωματείο, το οποίο είναι ανώνυμος εταιρεία, με μετοχές, διοικητικό συμβούλιο, Γενική Συνέλευση μετόχων κ.τ.λ., όποιος θέλει να κάνει κάποια κίνηση, εκτός από τα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου που έχουν την προτεραιότητα, φαντάζομαι ότι θέλει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του. Δεν είναι λογικό σε μία Γενική Συνέλευση να κάνουμε παρουσίαση υποψηφίων. Είναι διαφορετική η συνέλευση του Ερασιτέχνη για να δοθεί το χρίσμα σε μία διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου. Στην προκειμένη περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι έρχονται, καταθέτουν μία πρόταση και ένα σχέδιο, λόγω του ότι η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη είναι αυτή που δίνει την εντολή ποιοι θα διοικήσουν το τμήμα. Εδώ μιλάμε για τη δημιουργία μιας ανωνύμου εταιρείας. Άρα, δεν έχει καμία ουσία να εμφανιστεί κάποιος στη Γενική Συνέλευση και να πει ότι εγώ αναλαμβάνω την ομάδα.

Πέντε άτομα θα απαρτίσουν την επιτροπή που θα προχωρήσει τις διαδικασίες για την σύσταση της ΠΑΕ, όπως προβλέπει ο νόμος και θα εκλεγούν από τη Γενική Συνέλευση».

Για το αν υπάρχει θέμα με το Πανθεσαλικό, ως έδρα του Ολυμπιακού και τη νέα χρονιά: «Εμείς ως ερασιτέχνης έχουμε γήπεδο. Υπάρχει μία σύμβαση με το Πανθεσσαλικό, η οποία είναι εν ισχύ. Από κει και πέρα, οι άνθρωποι που θα… τρέξουν την ΠΑΕ, θα εξετάσουν το θέμα, θα έχουν τις απαραίτητες συζητήσεις ή θα βρουν κάποιες άλλες λύσεις. Αυτή τη στιγμή, γηπεδικό θέμα κύριας έδρας για τον Ολυμπιακό Βόλου, ως Ερασιτέχνης, δεν υφίσταται. Η ΠΑΕ θα κληθεί να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα, όπως βέβαια και αυτό του προπονητή, των παικτών και του καταρτισμού του ρόστερ. Η ομάδα περνάει σε άλλα χέρια, επαγγελματιών, που θα τρέξουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, με γνώμονα τις δικές τους προτεραιότητες και προτιμήσεις.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου έχει μιλήσει και έχει δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, σε όσους ενδιαφέρθηκαν να επενδύσουν στον Ολυμπιακό. Είναι γνώστες των πληροφοριών και οι αποφάσεις και οι ενέργειες εναπόκεινται πλέον σ’ αυτούς.

Καλώ τα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου να παραστούν σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Είναι μία ιστορική Γενική Συνέλευση, καθώς μετά από χρόνια παραδίδουμε, πλέον, ένα επαγγελματικό σωματείο. Πρέπει όλοι να συμμετέχουν σ’ αυτή την καινούργια μέρα και περίοδο της ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου».

error: Content is protected !!