Προειδοποίηση Ριάντ στο Ιράν έπειτα από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Άμπχα

2677663
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019, 10:47

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε σήμερα τον περιφερειακό της αντίπαλο, το Ιράν, ότι η συνέχιση των εχθρικών ενεργειών, κυρίως μέσω οργανώσεων που συνδέονται με αυτό, θα έχει «σοβαρές επιπτώσεις», μία ημέρα μετά την εκτόξευση πυραύλου από τους σιίτες αντάρτες Χούτι που δρουν στην Υεμένη εναντίον σαουδαραβικού αεροδρομίου.

«Η συνέχιση της επιθετικότητας και της ασύνετης κλιμάκωσης από το ιρανικό καθεστώς, είτε άμεσα είτε μέσω πολιτοφυλακών της, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις», ανέφερε στο twitter ο Σαουδάραβας υφυπουργός Άμυνας, πρίγκιπας Χάλεντ μπιν Σαλμάν.

Οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη χθες Τετάρτη για την εκτόξευση ενός πυραύλου εναντίον του αεροδρομίου της Άμπχα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας. Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι μετά την επίθεση, ενώ 18 ακόμη έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, ανακοίνωσαν οι αρχές του Ριάντ.

Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει στρατιωτικά στην Υεμένη από το 2015 εναντίον των Χούτι δεσμεύθηκε να απαντήσει «άμεσα και αυστηρά» μετά την επίθεση. «Θα αντιμετωπίσουμε τα εγκλήματα της πολιτοφυλακής των Χούτι με αμείωτη αποφασιστικότητα», διαβεβαίωσε ο πρίγκιπας Χάλεντ, γιος του βασιλιά Σαλμάν.

«Η στοχοθέτηση ενός πολιτικού αεροδρομίου εκθέτει όλο τον κόσμο (…) στην ιρανική κλιμάκωση και τον κίνδυνο που αποτελεί για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής», τόνισε. Ο πρίγκιπας Χάλεντ επεσήμανε ότι το Ιράν θα πρέπει να θεωρείται υπεύθυνο για την επίθεση.

«Το ιρανικό καθεστώς είναι ο μοναδικός παράγοντας στην περιοχή που συνεχίζει την αλόγιστη κλιμάκωση χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξει άμεσα πολιτικές εγκαταστάσεις και αθώους πολίτες» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Εδώ και 40 χρόνια το ιρανικό καθεστώς σπέρνει το χάος, τον θάνατο και την καταστροφή στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και οι Χούτι», κατέληξε ο πρίγκιπας Χάλεντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019, 10:47

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!