ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποθεώθηκε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στον Βόλο [εικόνες]

20190612 223822 Αντιγραφή
banner
milonas 728x90 1

Αποθεώθηκε  το βράδυ της  Τετάρτης  12 Ιούνιου 2019  στο Θερινό Θέατρο Βόλου “Μελίνα Μερκούρη”,  η περίφημη  Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού,  σε μια μεγάλη συναυλία, που φέτος είχε  τίτλο “Ραντεβού στα Sixties”,  με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων , όπως συμβαίνει κάθε χρόνο και πλέον έχει γίνει θεσμός για τη Θεσσαλία , η περίφημη αυτή Μπάντα να πραγματοποιεί μεγάλες συναυλίες σε πολλές Θεσσαλικές πόλεις , σε συνεργασία εμ το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΑΙΑ”.

Η συναυλία αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς τριών συναυλιών , με επόμενη την Πέμπτη 13/6 στα Τρίκαλα , για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης και την Παρασκευή 14/6/2019 στα Φάρσαλα ,για τον ίδιο σκοπό.

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν της σημαντικής αυτής εκδήλωσης για το Βόλο, η συναυλία πραγματοποιήθηκε κανονικά, με εκατοντάδες Βολιώτες που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες, να απολαμβάνουν ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός,  γεμάτο μουσική, τραγούδι, πρόζα, χορογραφίες και έντονα συναισθήματα, από την χρυσές εποχές του Ελληνικού κινηματογράφου και της εποχής των Sixties.

Φέτος οι διοργανωτές , που είναι το Δίκτυο ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας,    επέλεξαν να στηρίξουν το έργο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, που εκπροσωπεί εκατοντάδες οικογένειες πασχόντων από καρκίνο σε όλη τη Μαγνησία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημαντικές αυτές εκδηλώσεις κοινωνικής Αλληλεγγύης , που διοργανώνονται από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και την ιστορική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , κάθε χρόνο,( έχουν μέχρι σήμερα διοργανωθεί δέκα τρεις (13) μεγάλες εκδηλώσεις με χιλιάδες θεατές ) , έχουν πάντα σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων και την ανάδειξη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της 40μελούς Μπάντας ΓΕΝ, που ήλθε  στο Βόλο με τους καλύτερους σολίστες της , είχε  ο  ακούραστος  και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος  κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης (ΠΝ) ,που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια και  κατατάσσεται ,πλέον , στις καλύτερες  της Ευρωπαϊκής ηπείρου , ενώ προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο, διαφημίζοντας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, μέσα από τη μουσική.

Σολίστ : Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο) , Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος)   και   Ανδρέας Καραούλης (τενόρος)  .

Χορογραφίες από  Βάσω Τηλιοπούλου, ενώ χόρεψαν οι  χορευτές: Αρετή Κατσαγεωργίου, Ματίνα Τσιγκλιτσή, Mαρία Κατσαγεωργίου, Ευθύμιος Μυλωνάς, Χριστίνα Πανοπούλου, Κωνσταντίνα Πλατογιάννη.

Η συναυλία του Βόλου είχε  την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και του Ομίλου Μίλτου Μουστακαλή. 

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Μπάντας στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου

Την Πέμπτη 13/6/2019, στα πλαίσια  της παρουσίας της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο Βόλο, για τη μεγάλη τους καθιερωμένη συναυλία, στο Θερινό Θέατρο Βόλου ‘Μελίνα Μερκούρη”,   πολυπληθής αντιπροσωπία της,, με επικεφαλής τον καλλιτεχνικό της Διευθυντή  Πλωτάρχη -ΠΝ κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη  και συνοδευόμενη από το Πρόεδρο του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κων. Σκριάπα και την Πρόεδρο των Καρκινοπαθών κ. Σοφία Ιωάννου, επισκέφτηκε την ογκολογική Μονάδα Χαρ. Τσιμά του “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείου Βόλου και βρέθηκε κοντά στους ασθενείς από καρκίνο.

Την αντιπροσωπία υποδέχτηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου, κατά τρόπο εξαιρετικό, ο Υποδιοικητής κ. Χαρίλαος Αποστολίδης , ενώ στην πτέρυγα χημειοθεραπείας η ξενάγηση έγινε από τους γιατρούς Πρόδρομο Μιχαηλίδη και Ελένη-Ισιδώρα Περδικούρη, αλλά και από όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της πτέρυγας.

Οι εκπρόσωποι του Ναυτικού, με έντονη τη συγκίνησή τους,  συνομίλησαν με τους ασθενείς του τομέα  χημειοθεραπείας και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους στον δύσκολο αγώνα που δίνουν κατά του καρκίνου.

Ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου κ. Αποστολίδης  και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας κ. Σοφία Ιωάννου, αλλά  και όλα τα μέλη του ΔΣ, ευχαρίστησαν τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , για το εξαιρετικό καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο ,που τόσα χρόνια προσφέρει  στην Ελλάδα , καθώς επίσης το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και τον Σύλλογο Ελασσονιτών Μαγνησίας , για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία να στηρίξουν φέτος τον Σύλλογό τους στο Βόλο, με μια μεγάλη συναυλία στο θερινό θέατρο , όπως έκαναν πέρυσι με τον “Ιππόκαμπο” και πρόπερσι με την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Γεύσεις και ποιοτικά τοπικά προϊόντα

Μια καινοτομία που είχε το φετινό πρόγραμμα της θεσμοθετημένης ,πλέον, επίσκεψης, της Μπάντας στη Θεσσαλία ,για την πραγματοποίηση συναυλιών, σε συνεργασία με το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, ήταν ότι όλη η αποστολή, επισκέφτηκε  τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” , για να γνωρίσουν  τα Μέλη της Μπάντας , από κοντά έναν ιστορικό και ιδιαίτερα επιτυχημένο συνεταιρισμό ηλικίας 100 ετών ,όπου και ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του κ. Κίτσιο Ιωάννη και τα στελέχη του, στο εκθεσιακό χώρο, στο μουσείο ,αλλά και στις μονάδες παραγωγής των γνωστών σε όλους , προϊόντων του Συνεταιρισμού, τα οποία και προσέφεραν, σε όλους τους επισκέπτες, κατά την αναχώρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι , ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας , στη  διαδικασία των απονομών και των αναμνηστικών πλακετών, προσφέρθηκαν ποιοτικά και πολυβραβευμένα προϊόντα ,τόσο από το Συνεταιρισμό “ΔΗΜΗΤΡΑ” , αλλά και από τις εταιρίεςΕλαιόλαδο Πηλίου Οικογένειας Βολιώτη”,που έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για τα προϊόντα της,  από την ΑΓΡΟΞ -Οξοποιϊα Αγριάς Βόλου -Ε. Παπαδημητρίου ΑΕΒΕ, και Χαλβάς “Παπαγιαννόπουλος”, τους οποίους οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά ,γιατί  με τη χειρονομία τους αυτή, αναδεικνύουν  την περιοχή της Μαγνησίας, όχι μόνο, ως έναν μοναδικό και ονειρεμένο τουριστικό προορισμό, αλλά και ως μια περιοχή που παράγει μοναδικά και ποιοτικά προϊόντα , τα οποία αξίζουν να κερδίσουν νέες αγορές , δίνοντας εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Μαγνησίας  και του Δικτύου ‘Περραιβία” κ. Κώστας Σκριάπας δηλώνει ότι : “Η στενή συνεργασία της Μπάντας ΓΕΝ με το  Δίκτυο  “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” έχει γίνει ,πλέον , θεσμός , με δέκα τρεις (13) συναυλίες μέχρι σήμερα, που ευχή και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί  και για τα επόμενα χρόνια , κάθε φορά με διαφορετική θεματολογία , αφού  προσφέρει πολιτισμό  και θέαμα υψηλών προδιαγραφών, ενώ  παράλληλα ενισχύει σημαντικά  ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας σε όλη τη Θεσσαλία “.

Δείτε εικόνες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!