Συγκινητική εκδήλωση βράβευσης των τριών αστυνομικών που έσωσαν 13χρονη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ 1024x480

Με την φράση «σας ευχαριστώ που χάρη σε εσάς, μπορώ να κρατώ αγκαλιά το παιδί μου» ο πατέρας και η μητέρα της 13χρονης που πριν δύο μήνες επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από την πεζογέφυρα της Αγίας Παρασκευής, ευχαρίστησαν και δημόσια σήμερα, τους τρεις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που αποδείχθηκαν φύλακες άγγελοι της μικρής, σώζοντάς την από βέβαιο θάνατο.

KEN 728X100

Οι τρεις αρχιφύλακες, Αχιλλέας Καραμπουτάκης, Μάρκος Μάκαρης και Απόστολος Κουσιαλάκης, τιμήθηκαν σήμερα (13-6-2019) σε μια λιτή εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμή τους, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και στην οποία παραβρέθηκε και η ίδια η 13χρονη κοπέλα.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της 14ης Απριλίου 2019, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ειδοποιήθηκαν ότι σε πεζογέφυρα του Περιφερειακού, μία 13χρονη απειλούσε να πέσει. Έσπευσαν στο σημείο και όταν η 13χρονη έκανε πράξη τις απειλές της και έπεσε στο κενό, εκείνοι σχημάτισαν πλέγμα με τα χέρια τους, την έπιασαν στον αέρα και ανέκοψαν την πτώση της.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, Αχιλλέας Καραμπουτάκης παραλαμβάνει το βραβείο του

«Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και δράσαμε αυθόρμητα, με την ψυχή μας, όπως κάνουμε κάθε μέρα. Ευτυχώς η κοπέλα ήταν ελαφριά και καταφέραμε να την κρατήσουμε» ανέφερε ο αρχιφύλακας Αχιλλέας Καραμπουτάκης ενώ δήλωσε ότι αισθάνεται πρωτόγνωρα για τη σημερινή βράβευσή του αλλά και πολύ περήφανος.

Ο συνάδελφός του αρχιφύλακας Μάρκος Μάκαρης, σημείωσε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ προσπαθεί να βρίσκεται σε κάθε γειτονιά και να ανταποκρίνεται άμεσα απέναντι στους πολίτες που έχουν την ανάγκη της αστυνομίας.
«Βρεθήκαμε τυχαία στο σημείο εκείνη την ημέρα, όπως βρισκόμαστε καθημερινά σε κάθε γειτονιά του Βόλου. Αυτή είναι η δουλειά μας και προσπαθούμε με τις μηχανές να είμαστε έγκαιρα και αποτελεσματικά κοντά σε κάθε συνάνθρωπο που μας χρειάζεται. Νιώθω συγκίνηση και μεγάλη τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου. Είμαι περήφανος».

Ο αρχιφύλακας της ομάδας ΔΙΑΣ, Μάρκος Μάκαρης

Όπως ανέφερε δε, με τους άλλους δύο συναδέλφους του, δουλεύουν μαζί εδώ και πολλούς μήνες και έχουν μάθει πλέον, ο ένας να «διαβάζει» τα μάτια του άλλου και να συνεννοούνται για το πως πρέπει να δράσουν χωρίς καν να μιλήσουν.

«Πέρα από τις οποιεσδήποτε εκπαιδεύσεις, λειτουργήσαμε ακαριαία και το μόνο που σκεφτήκαμε εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε το κορίτσι. Ο Θεός έβαλε το χέρι του και σώθηκε», τόνισε από την πλευρά του ο αρχιφύλακας Απόστολος Κουσιαλάκης.

Ο αρχιφύλακας της ομάδας ΔΙΑΣ, Απόστολος Κουσιαλάκης

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασίλης Καραΐσκος δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος για τους συναδέλφους του και επισήμανε πως την ίδια ημέρα αστυνομικοί στη Μαγνησία είχαν αποτρέψει κι έναν 23χρονο νεαρό να αυτοκτονήσει.

«Είναι μια λαμπρή ημέρα για την αστυνομία και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που για μία ακόμα φορά αποδείξαμε εμπράκτως ότι είμαστε οι φύλακες άγγελοι της κοινωνίας. Μία Κυριακή που όλοι ξεκουράζονταν, οι αστυνομικοί ήταν εκεί που έπρεπε και έσωσαν δύο ζωές. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσει κανείς» τόνισε ο κ. Καραΐσκος.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, κ. Βασίλης Καραΐσκος

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επισήμανε ότι είναι διπλό το παράδειγμα που δόθηκε από τους τρεις αστυνομικούς: Από τη μια η αυτοθυσία, γιατί οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να σκεφτούν τις δικές τους οικογένειες και να μην τολμήσουν να σώσουν το κορίτσι και από την άλλη ευγνωμοσύνη, προς το Θεό και προς τον κάθε άνθρωπο.
Ο κ. Ιγνάτιος συνεχάρη και τον αστυνομικό διευθυντή που έχει τέτοιους άνδρες, ενώ συμπλήρωσε ότι χαίρεται που είναι μέλος μιας κοινωνίας που ξέρει να ευγνωμονεί και τόνισε ότι στο πρόσωπό τους τιμάται όλη η Αστυνομία.

Στους τρεις υπαξιωματικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, στον πατέρα του κοριτσιού δόθηκε η εικόνα του Αγ. Αρτεμίου, προστάτη της Αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής χάρισε τον Μητροπολίτη μια δερμάτινη τσάντα με τα αρχικά της Ελληνικής Χωροφυλακής. Στο δε κορίτσι δόθηκε μια ποιητική συλλογή.

Στην τελετή βραβεύτηκε ακόμη και ο πατέρας της ανήλικης που σώθηκε από βέβαιο θάνατο, για τη δωρεά ιματισμού για την Ομάδα ΔΙΑΣ και χρηματικού ποσού.

πηγή

error: Content is protected !!