ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ευθύνη για την υπόθεση ΕΡΓΗΛ έχει η σημερινή δημοτική Αρχή – Απάντηση στον Αχιλλέα Μπέο

Στιγμιότυπο 2019 06 13 4.16.07 μμ
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

Απάντηση στον Αχιλλέα Μπέο δίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με επιστολή που υπογράφουν οι τρεις βουλευτές Αλ. Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μ. Μπαλλής. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

KENT728X100 1

Η πρόσφατη επιστολή του κ. Μπέου με την οποία εγκαλεί την Υφυπουργό Εσωτερικών και τον Γραμματέα του Υπουργείου, καθώς και τους βουλευτές Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ πως δεν φρόντισαν να προωθηθεί μια τροπολογία σχετική με το θέμα των απαιτήσεων της ΕΡΓΗΛ σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, είναι μια ακραία προσπάθεια να βρει έναν επικοινωνιακό τρόπο μετάθεσης των ευθυνών του σε άλλους. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η επιστολή αυτή δημοσιοποιήθηκε μετά την διάλυση της Βουλής, δηλαδή σε μια χρονική στιγμή που θα ήταν αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση ή παρέμβαση για αυτό το ζήτημα.

Ο Δήμαρχος του Βόλου είχε καλέσει τους βουλευτές σε σύσκεψη γι΄αυτό το θέμα στις 19 Μαΐου 2018. Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, όπως έκανε και  ο συνάδελφος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος. Ο Δήμαρχος περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΥΑΜΒ λέγοντας πως δεν αποκλείει το κλείσιμο της επιχείρησης ως τον καταλληλότερο τρόπο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Διαφωνήσαμε με αυτή την θέση συντασσόμενοι με τις προτάσεις που υποστηρίζει το σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ, πιστεύοντας πως ο ρόλος αυτής της δημοτικής επιχείρησης είναι αναντικατάστατος.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα ο νυν Δήμαρχος δεν ήρθε σε καμία επαφή μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με την ΔΕΥΑΜΒ και τις αξιώσεις της ΕΡΓΗΛ σε βάρος της και το πώς το διαχειρίστηκε.

Θεωρούμε πως για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα πράγματα, με τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία αποδείχτηκε ανίκανη να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο ο Δήμαρχος της πόλης μας να προσπαθεί με τόσο κακότεχνο τρόπο να επηρεάσει το προεκλογικό κλίμα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνήσεων του τα τέσσερα αυτά χρόνια, επί των ημερών των οποίων, ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ χρηματοδοτήθηκαν με πολύ μεγάλα ποσά από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου στην επιστολή του δημάρχου.

Δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε, από όποια θέση μας τοποθετήσει η ετυμηγορία των συμπολιτών μας στις επικείμενες εκλογές της 07/07/2019, στην αναζήτηση λύσεων, μαζί με θεσμικούς παράγοντες της πόλης μας, στην κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ και της διαφύλαξης του δημόσιου αγαθού που είναι το νερό.

error: Content is protected !!