Jorgis Style: Πώς να κουρέψεις και να περιποιηθείς τα αδύναμα μαλλιά σου

milonas

Ένας από τους καλύτερους μπαρμπέρηδες στην Ελλάδα, ο Jorgis Style μας δίνει συμβουλές και εμείς σας μεταφέρουμε ένα χρηστικό οδηγό επιβίωσης για λεπτές τρίχες, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των αντρών, ιδίως όσοι έχουν πατήσει τα –άντα.

Η φροντίδα
Τα αδύναμα, λεπτά μαλλιά δεν απαιτούν σε καμία περίπτωση συχνό λούσιμο, καθώς αυτό τα αφυδατώνει. Είναι λάθος να νομίζεις ότι το πολύ συχνό λούσιμο ενυδατώνει τα μαλλιά, όπως αυθόρμητα θα σκεφτείς. Αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να απογυμνώνει την τρίχα από τη φυσική λιπαρότητα που έχει ανάγκη.

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγεις τη χρήση σεσουάρ και λιπαρών σαμπουάν, μιας και η λεπτή τρίχα έχει τάση για λιπαρότητα μεγαλύτερη από την χοντρή. Αναζήτησε λοιπόν προϊόντα με λεπτόρρευστη υφή και ένδειξη για «λεπτά, αδύναμα» ή «λιπαρά μαλλιά».

Το κούρεμα
Η επιλογή που θα σε σώσει είναι σίγουρα το buzzcut ή αλλιώς το κούρεμα με την ψιλή, καθώς το συχνό κούρεμα για να διατηρήσεις το υπερβολικά κοντό μήκος τους, θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να ανανεώνονται, να μην χάνουν την λάμψη και την υγεία τους και να μην γίνουν ακόμη πιο αδύναμα.

Αν πάλι προτιμάς κάτι πιο μοντέρνο και εκκεντρικό, δοκίμασε το καπελάκι κατά το ήμισυ, δηλαδή κοντοκουρεμένα πλαϊνά και φράντζα στην κορυφή ή το κλασικό fade, με πυκνά τα μαλλιά στην κορυφή και σχεδόν ξυρισμένα στα μαλλιά.

Το styling
Ο όγκος: Επειδή ακριβώς όπως σου προαναφέραμε, τα λεπτά μαλλιά έχουν την τάση να «λαδώνουν» εύκολα, το να δείχνουν πυκνά και πλούσια από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Τι μπορείς να κάνεις; Να τα στεγνώσεις με το πιστολάκι έχοντας αρχικά το κεφάλι σου γυρισμένο ανάποδα και στη συνέχεια, αφού επανέλθεις στην κανονική σου στάση, να χρησιμοποιήσεις μια ειδική βούρτσα, φροντίζοντας ο ζεστός αέρας να επικεντρώνεται στις ρίζες των μαλλιών σου.

Η κίνηση: Εκτός από έλλειψη όγκου, τα αδύναμα μαλλιά έχουν μία ακόμη, αυτή της κίνησης και της ζωντάνιας. Αυτός είναι κυρίως και ο λόγος που ως επί το πλείστον όσοι έχουν λεπτή τρίχα, έχουν και ίσια κώμη (και ζηλεύουν τα πλούσια, κυματιστά μαλλιά του Johnny Depp ή του Matthew McConaughey).

Τι μπορείς να κάνεις; Να μην φοβηθείς τις ψαλιδιές. Να προτιμήσεις δηλαδή κουρέματα με φιλάρισμα, που ενίσχυουν τόσο τον όγκο, όσο και την κίνηση των μαλλιών σου.

Το κράτημα: Τα καλά νέα είναι ότι τα λεπτά μαλλιά εύκολα φιξάρονται και διαμορφώνονται και το αποτέλεσμα μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σου είναι να επιστρατεύσεις το σωστό προϊόν styling για γερό κράτημα.

Τα προϊόντα styling
Όπως καταλαβαίνεις αν επιλέξεις το στρατιωτικό, κοντό κούρεμα φιξάρισμα δεν χρειάζονται τα μαλλιά σου. Ξυπνάς και έξω από την πόρτα. Σε περίπτωση όμως που προτιμήσεις ένα μακρύ κοντό haircut, θα χρειαστείς τα κατάλληλα προϊόντα. Προτίμησε τον πηλό και την πομάδα αν επιθυμείς ένα αυστηρό χτένισμα και το σπρέι με θαλασσινό αλάτι ή τον αφρό αν η φυσική κίνηση και η ζωντάνια είναι περισσότερο της αρεσκείας σου. Καλό θα ήταν να αποφύγεις την λακ, μιας και θα κολλήσει τις τρίχες σου και θα τις κάνει να φαίνονται ακόμη πιο λεπτές και λίγες.

Eπισκέψου το κομμωτήριο JORGIS STYLE και εμπιστεύσου τα έμπειρα χέρια του κορυφαίου Βολιώτη κομμωτή.
JORGIS STYLE
ΓΑΜΒΕΤΑ 15γ – Δημητριάδος
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2421 022563

Facebook Comments

error: Content is protected !!