Ο Παναγιώτης Γούλας ο επόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας;

DSC 0108 goulas parousiasi
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στη στρατηγική δημιουργίας μίας σταθερής και ισχυρής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης τετραετίας κι όχι στην αναζήτηση α λα κάρτ συμμαχιών για την εφαρμογή της πολιτικής του, φαίνεται να προσανατολίζεται ο επανεκλεγείς δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Η παραπάνω τακτική προεξοφλείται από αρκετούς συνομιλητές του δημάρχου, οι οποίοι υπενθυμίζουν αφενός την ανάγκη για σταθερότητα στο νέο θεσμικό πλαίσιο που έφερε ο «Κλεισθένης» κι από την άλλη την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου της «Συμπαράταξης» η οποία βέβαια εξαρτάται από τον πρώτο παράγοντα.

Έτσι, στο πλαίσιο και της «πολιτικοϊδεολογικής συγγένειας» της “Συμπαράταξης Λαρισαίων” με την “Πρωτοβουλία Αξιών” και την “Ορμή Ανανέωσης”, εκτιμάται ότι με την έναρξη της νέας θητείας το Φθινόπωρο, θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ζυμώσεις που θα συνθέσουν μία αρραγή πλειοψηφία στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Το ρόλο της συγκολλητικής ουσίας στην παραπάνω εξέλιξη, δε θα διαδραματίσει όμως μόνον η προγραμματική σύγκλιση ή «το μπόλιασμα των θέσεων των τρίτων παρατάξεων με εκείνες της Συμπαράταξης» όπως έχει πολλάκις επαναλάβει ο κ. Καλογιάννης, αλλά και ενδεχομένως η αξιοποίηση στελεχών της αντιπολίτευσης σε θέσεις ευθύνης.

Ήδη πέριξ της Ίωνος Δραγούμη, έχει κυκλοφορήσει η φήμη πως ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αξιών» και πρώην πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παναγιώτης Γούλας, θα λάβει σημαίνουσα θέση η οποία πιθανότατα θα αφορά στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου (ο νόμος επιτάσσει προτεινόμενο από την πλειοψηφία, αλλά τα θεσμικά «παραθυράκια» είναι υπαρκτά…) όπου θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Τάχο.

Στο ίδιο μοτίβο, αναμένεται αξιοποίηση και του επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης» Νίκου Γαμβρούλα, ενδεχομένως σε μία νέα αντιδημαρχία με χαρτοφυλάκιο τη νεολαία, κάτι που θα ταιριάξει γάντι στον μόλις 27 ετών νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο. Ο ίδιος ο κ. Γαμβρούλας εξάλλου, στις πρώτες του συνεντεύξεις μετά τις εκλογές, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πρώτη επιλογή για την παράταξή του θα αποτελέσει η συνεργασία με την παράταξη του κ. Καλογιάννη.

Προφανώς δήμαρχος Λαρισαίων διαθέτει την εμπειρία να διαχειριστεί το νέο τοπίο της απλής αναλογικής, εφαρμόζοντας στην πράξη το ρητό που λέει ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση»…

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!