ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Είδε κάτι που δεν έπρεπε να δει και τον σκότωσαν»

O 21χρονος φοιτητής Νίκος Χατζηπαύλου βρέθηκε νεκρός πριν από 19 μήνες στην Κάλυμνο, όπου είχε πάει για να επισκεφτεί την εκπαιδευτικό μητέρα του και 7 ημέρες μετά την εξαφάνισή του εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή.

Αρχικά ο θάνατος του 21χρονου θεωρήθηκε δυστύχημα, καθώς θεωρήθηκε ότι ο νεαρός άνδρας έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό, όμως τα στοιχεία φαίνεται ότι ανατρέπονται μετά τη νέα έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα, που «δείχνουν» δολοφονία.

Η υπόθεση που έχει μπει στο αρχείο φαίνεται ότι «ξεπαγώνει» μετά τα νέα αυτά στοιχεία. «Είμαι βέβαιος ότι ο γιος μου βρέθηκε σε λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή.

Τον σκότωσαν γιατί είδε κάτι που δεν έπρεπε να δει. Κατά τη διάρκεια των ερευνών ήμουν κι εγώ στο σημείο όπου επτά μέρες μετά βρέθηκε η σορός του. Είχαν πετάξει ελικόπτερα, drone και όλοι είχαν περάσει ξανά και ξανά από εκεί που τελικά τον εντόπισαν», δηλώνει στην εφημερίδα «Real News», ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή, Παρασκευάς.

«Το Σάββατο εκείνο, που ενημερωθήκαμε πια ότι ο γιος μας είχε εντοπιστεί νεκρός, ήταν η μοναδική ημέρα που οι ερευνητές δεν ήταν στην περιοχή. Όπως μάθαμε αργότερα, υπήρξαν τηλεφωνήματα βάσει των οποίων, εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα, τους οδηγούσαν να ψάξουν σε άλλο σημείο», αναφέρει ο κ. Παρασκευάς.

 Η οικογένεια του 21χρονου θα ζητήσει να ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο, βασιζόμενη σε μια νέα έκθεση του μηχανολόγου – μηχανικού, ειδικού πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά. Σύμφωνα με αυτή την έκθεση, ο Νίκος αποκλείεται να γλίστρισε και να έπεσε από τα βράχια, όπως περιγράφει το αρχικό πόρισμα καθώς σε σχέση με το ύψος, απ’ όπου αρχικά είχε υπολογιστεί ότι έπεσε, θα έπρεπε να έχουν προκληθεί συντριπτικά κατάγματα αλλά και εκδορές μεγάλης έκτασης στο σώμα του, σε βαθμό που το θύμα να μην είναι αναγνωρίσιμο, κάτι που στην περίπτωση του φοιτητή, δεν συνέβη.  Ο άνθρωπος που ανέλαβε να αποκαλύψει την αλήθεια, ήταν ο θείος και νονός του Νίκου Χατζηπαύλου, Γιάννης Παπαρουσάκης.

Μιλώντας στη «Real News», δίνει τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη στον ανιψιό του. «Είναι καθαρή δολοφονία, όχι πτώση. Το παιδί πήγε για μια απλή βόλτα με το ποδήλατό του και δεν επέστρεψε ποτέ.

Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η περιοχή στην οποία βρέθηκε είναι παραβατική. Βρέθηκε σε λάθος τόπο, τη λάθος ώρα. Τον δολοφόνησαν αλλού, τον έκρυψαν και τον μετέφεραν εκεί όπου βρέθηκε, το επόμενο Σάββατο. Ήταν η μοναδική ημέρα που δεν είχαν πάει να κάνουν έρευνες. Αυτό για μένα λέει πολλά», σημειώνει ο κ. Παπαρουσάκης.

Ποια τα 5 στοιχεία που «δείχνουν» δολοφονία


Ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή μυστηριώδης.


 Στη δικογραφία υπήρχαν στοιχεία που συνηγορούσαν προς αυτή την κατεύθυνση.


1) Μάρτυρας κατέθεσε ότι περπατώντας από το σημείο όπου αργότερα βρέθηκε το πτώμα δεν υπήρχε ο εξαφανισθείς. Έκανε, µάλιστα, λόγο για ένα μικρό τζιπ, χρώματος άσπρου ή ασημί, στο οποίο επέβαιναν ένας άντρας και μία γυναίκα, το οποίο εκείνη την ημέρα πάρκαρε δεξιά στην αλάνα, στην αρχή του χωματόδρομου.

2) Εθελοντής πυροσβέστης κατέθεσε ότι στην πλαγιά του βουνού, πάνω ακριβώς από εκεί όπου βρέθηκε το πτώμα, είδε στο χώμα ένα σημάδι, σαν κάποιος να πάτησε εκεί με το πόδι του, φωτογράφισε το σημάδι καθ’ υπόδειξη των αστυνομικών και έβαλε ένα κέρμα, ώστε να φωτογραφηθεί το σημάδι σε σχέση µε το μέγεθος του κέρματος.

 3) Άλλος εθελοντής πυροσβέστης ανέφερε ότι είχε περάσει από το σημείο ανεύρεσης του πτώματος τουλάχιστον 10 φορές, χωρίς να υπάρχει κάτι στο σημείο. Είχε ερευνήσει, μάλιστα, την περιοχή του Κάστρου Χώρας, που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, και δεν εντόπισε κάτι.

4) Μόνιμη κάτοικος της περιοχής κατέθεσε ότι η ηµέρα ανεύρεσης του πτώματος ήταν η μοναδική ημέρα που δεν έγιναν έρευνες στην περιοχή και πιθανολογεί ότι το πτώμα μεταφέρθηκε την 25η Νοεµβρίου 2017 από άγνωστους δράστες και συγκεκριμένα μετά τις 8.00 το πρωί, όταν εκείνη πήγε να ταΐσει τα ζώα. Εάν το πτώμα προϋπήρχε -συνεχίζει- στα πέντε μέτρα από το μαντρί, θα είχαν μαζευτεί κοράκια και μύγες και θα είχε γίνει αντιληπτό.

5) Και δεύτερος κάτοικος στη θέση Λαγγά κατέθεσε ότι διατηρεί µαντρί σε πολύ κοντινή απόσταση από το σηµείο όπου βρέθηκε το πτώμα, προσθέτοντας ότι εάν υπήρχε εκεί για ημέρες θα είχε γίνει αντιληπτό.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!