Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ στα δύο αεροδρόμια του Βουκουρεστίου

2680218
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, 13:57

Ανοίγει πάλι τις πύλες του για το κοινό το αεροδρόμιο στην περιοχή Baneasa του Βουκουρεστίου. Το ιστορικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ρουμανίας είχε κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια, λειτουργώντας μόνο ως αεροδρόμιο για ιδιωτικά αεροσκάφη, όμως, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται σε δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου, θα ανοίξει και πάλι για εμπορικές πτήσεις στις αρχές του 2020.

Ο διευθυντής του οργανισμού διαχείρισης των αεροδρομίων του Βουκουρεστίου (CNAB), Αλεξάντρου Ιβαν (Alexandru Ivan), δήλωσε πως το μικρό αυτό αεροδρόμιο θα στηρίξει και τμήμα της κίνησης που θα προκύψει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα, ξεκινούν οι εργασίες για δύο νέους τερματικούς σταθμούς στο αεροδρόμιο Henri Coanda του Βουκουρεστίου, στο προάστιο Otopeni.

Με κόστος περίπου 800 εκατ. ευρώ, θα κατασκευαστούν 18.000 τ.μ. για τους δύο νέους σταθμούς και 26.000 τ.μ. για νέες πίστες. Το συγκεκριμένο έργο θα διπλασιάσει τη δυναμικότητα του αεροδρομίου και θα κατασκευαστεί με ίδια κεφάλαια.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, 13:57

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!