ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η “ακτινογραφία” των έντεκα υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. στη Λάρισα

adamoulis new
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Χωρίς εκπλήξεις ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019.

Το onlarissa.gr σας παρουσιάζει την “ακτινογραφία” των έντεκα υποψηφίων βουλευτών:

ΑΔΑΜΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γιώργος Αδαμούλης που συγκαταλέγεται στα ιστορικά στελέχη της ΝΔ στην περιοχή, γεννήθηκε το 1959 στο Μικρό Βουνό της Λάρισας από οικογένεια αγροτών. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Υφαντή και πατέρας δύο παιδιών.

Απόφοιτος 3ου Λυκείου Λάρισας, είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος της Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων «ΦΩΣ». Έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΞΙΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

Η Ελένη Αξιόγλου γεννήθηκε το 1958 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας γονείς. Είναι μάχιμη δικηγόρος, με μακρά πολιτική και κοινωνική δράση. Σπούδασε στη νομική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου όπου και δραστηριοποίθηκε στα πλαίσια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Πρόεδρος του Δ. Σ. Συλλόγου «Πρόληψη -Αντιμετώπιση και Καταπολέμηση της Βίας σε βάρος της Γυναίκας στη Δουλειά και στο Σπίτι» και μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Λάρισας.

ΚΑΛΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Η Θεοδώρα Κάλλα έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία με ειδίκευση στα αυτιστικά παιδιά. Διαμένει στη Νίκαια, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, ενώ ο σύζυγός της είναι γιατρός στο Κουτλιμπάνειο νοσοκομείο Λάρισας. Είναι Πρόεδρος του Τοπικού Ομίλου για την UNESCO στο νομό Λάρισας από το 2015.

ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γεώργιος Καραβάνας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1971. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Έκανε βασικές σπουδές στη Βιολογία, στο Διεθνές τμήμα του Πανεπιστημίου Eotvos Lorand της Βουδαπέστης, με μεταπτυχιακό στους τομείς της Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας. Κατά τη διάρκεια της στράτευσής του, υπηρέτησε ως Δόκιμος Αξιωματικός και φέρει σήμερα το βαθμό του έφεδρου Υπολοχαγού.

Από τον Ιούνιο του 2006 ως σήμερα κατέχει θέση Δ/ντος Συμβούλου σε ανώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της κρυογονικής τεχνολογίας ενώ παράλληλα εκτελεί καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου της «Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Ομφαλοπλακουντικού Αίματος.

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Ο κ. Θ. Καραχαλιος γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας το 1958. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, ενώ έλαβε τον τίτλο της Ορθοπαιδικής Ειδικότητας το 1989 και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών το ίδιο έτος.

Yπήρξε μέλος της ΟΝΝΕΔ από την ίδρυσή της και στην συνέχεια διατέλεσε σε αρκετές θέσεις σε όργανα της Ν.Δ. Είναι μέλος στο μητρώο στελεχών της Ν.Δ.

ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Με καταγωγή από την Ελασσόνα, ο Γιώργος Κατσιαντώνης γεννήθηκε το 1978 από γονείς μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ επέστρεψε σε ηλικία δύο ετών στην Ελλάδα όπου παρέμεινε μέχρι που τελείωσε την στοιχειώδη εκπαίδευση Δημοτικού και Γυμνασίου. Επέστρεψε στην Αμερική όπου ολοκλήρωσε το Λύκειο και στην συνέχεια σπούδασε Πολιτικές  Επιστήμες και Ιστορία στα Πανεπιστήμια UNH και SNHU των ΗΠΑ.

Εκλέχτηκε για τρεις θητείες βουλευτής στην πολιτεία του New Hampshire και παραιτήθηκε του αξιώματος τον Φεβρουάριο του 2014, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου πλέον ζει μόνιμα στην Ελασσόνα.

Το Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη Βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων στο νομό Λαρίσης και στις 27 Απριλίου 2018 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων παραμένοντας ανεξάρτητος Βουλευτής. Στις 10 Ιουλίου 2018 με επιστολή του ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Ν.Δ..

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Χρήστος Κέλλας γεννήθηκε το 1958 στη Καρδίτσα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Από το 1989 ασκεί το λειτούργημα του ιατρού – αναισθησιολόγου, ενώ έχει διατελέσει επίκουρος Καθηγητής Νοσηλευτικής Σχολής ΤΕΙ Λάρισας, αιρετός εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αιρετός εκπρόσωπος στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Μιλά Γαλλικά και Γερμανικά. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Έχει εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, διατελώντας και αντιδήμαρχος.

ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

Η Στεργιανή (Στέλλα) Μπίζιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελασσόνα. Είναι κόρη του επιχειρηματία Νίκου Μπίζιου ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελασσόνας, αλλά και νομαρχιακός σύμβουλος.

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών του ALBA Graduate Business School of Athens με εξειδίκευση στο Εμπορικό και το Τραπεζικό Δίκαιο. Ασκεί τη μάχιμη δικηγορία.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» απ’ όπου έλκει την ιδιαίτερη καταγωγή της. Ήταν υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Λάρισας στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.

ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΑΘΗΝΑ

Η Αθηνά Σιαφαρίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τύρναβο Λάρισας. Αποφοίτησε 1η από το Ενιαίο Λύκειο Τυρνάβου. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, με υποτροφίες επίδοσης από το ΙΚΥ και το Κληροδότημα Παπαδάκη. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, από τη Νομική Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση.

Στη συνέχεια εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε διεθνή δικηγορική εταιρία στις Βρυξέλλες. Σήμερα είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εργάζεται ως δικηγόρος σε μεγάλη δικηγορική εταιρία στο Μαρούσι. Ειδικεύεται στο εμπορικό, εταιρικό και χρηματοπιστωτικό δίκαιο.

Αρθρογραφεί τακτικά σε θέματα νομικού, αλλά και πολιτικού ενδιαφέροντος, στον αθηναϊκό αλλά και στον τοπικό τύπο της Λάρισας.

ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Τζανακούλης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1950.  Αποφοίτησε από το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Λαρίσης. Είναι έγγαμος με την Σοφία Παυλοπούλου και πατέρας δύο παιδιών του Γιώργου που είναι φοιτητής Ιατρικής και της Ελένης που είναι Γεωπόνος.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας της Γεωπονοδασολογικής Σχολής του Α.Π. Θεσ/νίκης (1974) και Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Α.Β. Σχολής (Παν/μιο Μακεδονίας) Θεσ/νίκης (1978). Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

 

Από το 1979 είναι καθηγητής Αγροτικής Ανάπτυξης και Αγροτικής Κοινωνιολογίας στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας. Διετέλεσε μεταξύ άλλων αντιπρόεδρος και γ.γ. του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδος, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ και νομαρχιακός σύμβουλος.

Εκλέχθηκε για τέσσερις συνεχόμενες θητείες δήμαρχος Λαρισαίων, από το 1998 μέχρι και το 2014.

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1968. Είναι παντρεμένος με την γιατρό Λίζα Κόντου με την οποία έχουν δύο γιους.

Είναι δημοσιογράφος, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ιστορικός ερευνητής.

Το Δεκέμβριο του 2009 τοποθετήθηκε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, έχοντες έκτοτε θητεύσει σε αρκετά αξιώματα της Ν.Δ.

Εκλέγεται αδιάλειπτα βουλευτής Λαρίσης από το 2014, ενώ έχει διατελέσει αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της κυβέρνησης Α. Σαμαρά από την οποία παραιτήθηκε λόγω της διαφωνίας του για το ζήτημα του γάλακτος.

Μιλά Αγγλικά και Τούρικα ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας».

newsroom onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!