Σωματείο Βενζινοπωλών Λάρισας: «Το κράτος είναι απέναντί μας τόσα χρόνια» (φωτο)

DSC 0998 venzinopoles larisas
milonas 728x120

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε το Σωματείο Βενζινοπωλών Λάρισας το απόγευμα της Τρίτης στο Επιμελητήριο Λάρισας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου. Σε δηλώσεις η αντιπρόεδρος της ΟΒΕ και πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Λάρισας κ. Ελισάβετ Παπαδοπούλου τόνισε:

Τα άπειρα προβλήματα που έχουμε αντικατοπτρίζουν τη μη βιωσιμότητα των πρατηρίων. Αρχικά έχουμε το ψηφιακό μητρώο που σημαίνει πως πρέπει να συλλέξουμε στοιχεία για το πρατήριό μας, από τότε που ιδρύθηκε, παρόλο που μπορεί κάποια πρατήρια να έχουν αλλάξει πολλά χέρια. Αυτό τα καθιστά δουλειά της διεύθυνσης των μεταφορών, δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων, δουλειά την οποία εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε και αν την κάνουμε πιθανώς να γίνει λάθος. Έτσι έρχεται μηχανικός ο οποίος κοιτάει τους φακέλου και κάνει τη δουλειά αυτή. Ο μηχανικός αυτός μπορεί να πληρωθεί και 1000 ευρώ για αυτή τη δουλειά.

Το επόμενο πρόβλημα είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση, που ζητούν από τα πρατήρια να γίνουν μέρος σε αυτή, ενώ υπάρχει το πρόβλημα του πως θα γίνει η διαδικασία, καθώς πέρα από τα πρατήρια των εταιρειών μιλάμε για οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες πολλές φορές δεν έχουν και τις απαραίτητες τεχνολογικές γνώσεις να προβούν σε αυτήν την διαδικασία. Ένα λάθος μάλιστα σε αυτή ισοδυναμεί με πρόστιμο. 

Εδώ και 10 χρόνια προσπαθούν με την καραμέλα ότι προσπαθούν να πατάξουν το λαθρεμπόριο να δημιουργήσουνε στεγανά, οικονομικά κοστοβόρα στα πρατήρια. Καμία κυβέρνηση δεν έβαλε σε λειτουργία το πρόγραμμα Ήφαιστος για το λαθρεμπόριο του πετρελαίου θέρμανσης ή το πρόγραμμα Ποσειδών για τις εταιρείες.

Ελέγχουν τα πρατήρια και δεν ελέγχουν τις εταιρείες, τα βυτία, τους αποθηκευτικούς χώρους. Πώς θα βρουν το λαθρεμπόριο; Δεν θα το βρούνε. Τα μέτρα αυτά είναι κοστοβόρα και αφαιμάζουν τη μεσαία τάξη και την οικογενειακή επιχείρηση, αναγκάζοντάς την είτε να κλείσει, είτε να πωληθεί σε μια αλυσίδα. Εδώ στη Λάρισα είμαστε πολιορκημένοι. 

Οι αλυσίδες έχουν ίδιες τιμές με εμάς έχοντας ταυτόχρονα πολλούς υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει πως το χρήμα βρίσκεται πιο πάνω από εμάς. Στιγματιζόμαστε για τα λαθραία, τα οποία δεν μπορούμε καν να τα κάνουμε. Δεν τα πιάνει κανένας. 

Το κράτος είναι απέναντί μας τόσα χρόνια. Οι προμηθευτές είναι απέναντί μας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καμία κυβέρνηση δεν έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, σημαίνει ότι υπάρχουν συμφέροντα τα οποία είναι πολύ μεγάλα και κρατάνε όλα αυτά τα στερεότυπα που κυβερνούν τη σημερινή κοινωνία μας. 

Δείτε φωτογραφίες:Σωματείο Βενζινοπωλών Λάρισας: «Το κράτος είναι απέναντί μας τόσα χρόνια» (φωτο)Σωματείο Βενζινοπωλών Λάρισας: «Το κράτος είναι απέναντί μας τόσα χρόνια» (φωτο)Σωματείο Βενζινοπωλών Λάρισας: «Το κράτος είναι απέναντί μας τόσα χρόνια» (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!