Σύλλογος Νεφροπαθών Λάρισας: «Η Ελλάδα ουραγός στα ζητήματα μεταμόσχευσης»

DSC 1004 nefropatheis larisas 780x405
milonas 728x90 1
728x110

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λάρισας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παθόντες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Μπυριτζάς τόνισε πως η Ελλάδα είναι ουραγός στα ζητήματα μεταμόσχευσης στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς να χρειαστεί να περιμένουν μέχρι και 7-8 χρόνια στη χώρα μας για να βρεθεί μόσχευμα.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπυριτζάς ένας νεφροπαθής έχει την «πολυτέλεια» να ζήσει χωρίς μόσχευμα μέσω αιμοκάθαρσης, παρόλο που όπως τόνισε, συνιστά μια διαδικασία που φθείρει ψυχολογικά έναν άνθρωπο, υπάρχουν περιπτώσεις καρδιοπαθών ή ηπατοπαθών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε πως τα τελευταία χρόνια γίνονται κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει.

Στη συνέλευση το παρόν έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, κ. Γρηγόρης Λεοντόπουλος ο οποίος τόνισε πως ένα σημαντικό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ομοσπονδία είναι αυτό της ταλαιπωρίας και του συνωστισμού που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νεφροπαθείς μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, για να πάρουν τα φάρμακά τους, καθώς δεν υπάρχουν φαρμακοποιοί σε όλα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ.

Δείτε φωτογραφίες:

Σύλλογος Νεφροπαθών Λάρισας: «Η Ελλάδα ουραγός στα ζητήματα μεταμόσχευσης»Σύλλογος Νεφροπαθών Λάρισας: «Η Ελλάδα ουραγός στα ζητήματα μεταμόσχευσης»Σύλλογος Νεφροπαθών Λάρισας: «Η Ελλάδα ουραγός στα ζητήματα μεταμόσχευσης»

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!