syriza nd

Η «ακτινογραφία» των ψηφοδελτίων τους ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στο νομό Λάρισας

milonas

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Εκπλήξεις, καραμπόλες και στρατηγική στόχευση στο δρόμο προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου αποκαλύπτει η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των δυο βασικών μονομάχων στο νομό της Λάρισας.

Η επιλογή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να κατέβει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας είναι, αναμφισβήτητα, το πλέον σημαντικό γεγονός στον δρόμο προς την κάλπη, την ώρα που οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν ανεβάσει στροφές, τρεις εβδομάδες μέχρι την Κυριακή που οι πολίτες θα ασκήσουν, ξανά, το εκλογικό τους δικαίωμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη για την αντιστροφή του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών

Η εντεκάδα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενός ψηφοδελτίου του οποίου ηγείται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ρίχνεται στη μάχη με στόχο την απόλυτη ανατροπή όλων των προγνωστικών, τα οποία κάνουν λόγο για απόλυτη επικράτηση της ΝΔ στο νομό Λάρισας στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

Η διαφορά των 11 μονάδων στις ευρωεκλογές ανάμεσα στα δυο κόμματα, σίγουρα βάρυνε στην απόφαση του Πρωθυπουργού να δηλώσει υποψήφιος στο νομό της Λάρισας, μια εκλογική περιφέρεια αρκετά σημαντική ανέκαθεν για τα κόμματα εξουσίας, αφού αποτελεί ένα είδος «βαρόμετρου» για το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Με την κίνηση του αυτή ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να συγκρατήσει πάση θυσία τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, ενεργοποιώντας, προς την κατεύθυνση, αυτή τα ανακλαστικά των στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματος, αφού, εκ των πραγμάτων, η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας δίνει τα χαρακτηριστικά «προσωπικής μάχης».

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό είναι, αναμφίβολα, η συνεργασία του Βασίλη Κόκκαλη. Ο προερχόμενος από τα δεξιά υφυπουργός του Αλέξη Τσίπρα είναι το πρόσωπο που σηματοδοτεί την διεύρυνση για την οποία κάνει λόγο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και για τον ίδιο τον Λαρισαίο πολιτικό, αποτελεί χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο στοίχημα της μέχρι σήμερα πολιτικής του καριέρας.

Οι άλλοι δυο, εν ενεργεία, τοπικοί βουλευτές, Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος λαμβάνουν, και πάλι, αυτοδίκαια, τη θέση τους στο ψηφοδέλτιο, έτοιμοι να δώσουν αγώνα για την επανεκλογή τους. Σε αυτούς προστίθεται ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γελάλης, ο οποίος επανέρχεται δριμύτερος με στόχο να βρεθεί ξανά στα βουλευτικά έδρανα, αξιοποιώντας τις διασυνδέσεις του στο κομματικό μηχανισμό, ο εκπαιδευτικός Βασίλης Ζωγράφος, ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ενεργοποίηση του κόμματος στην τοπική κοινωνία όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο γιατρός Γιάννης Καρυπίδης, ο οποίος θα επιδιώξει να εισπράξει την επιτυχία της Ελασσόνας, αφού θεωρείται ως ένας εκ των πρωταγωνιστών της συμφωνίας ανάμεσα στον επόμενο δήμαρχο Ελασσόνας και στην αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Ελασσόνας.

Το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν ο νοσηλευτής Ευάγγελος Αποστόλου, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής του ΠΓΝΛ Κατερίνα Παληογιάννη, η π. πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου Χαρίκλεια Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, και η ηθοποιός Χρυσούλα Χρήστου, όλα τους στελέχη με αναφορές στην τοπική κοινωνία και στους χώρους εργασίας τους.

ΝΔ: Με στόχο τους τρεις βουλευτές στο νομό

Η μεγάλη διαφορά των ευρωεκλογών και η εντυπωσιακά υψηλή συσπείρωση στο κόμμα της ΝΔ θέτουν, εκ των πραγμάτων, ως βασικό εκλογικό στόχο της τοπικής οργάνωσης στη Λάρισα την εκλογή και τρίτου βουλευτή, κάτι που δεν φαντάζει απίθανο, ειδικά αν η επόμενη βουλή θα είναι πεντακομματική.

Οι βουλευτές του κόμματος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Κατσιαντώνης συμμετέχουν αυτοδίκαια στο ψηφοδέλτιο του νομού και ρίχνονται στη μάχη με στόχο την επανεκλογή τους.

Ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης και η έκπληξη των προηγούμενων εκλογών Στέλλα Μπίζιου θα δώσουν, από διαφορετικές αφετηρίες ο καθένας, την μάχη της εκλογής.

Ο εκπαιδευτικός Γιώργος Αδαμούλης ήταν από κείνους που έλαβαν εδώ και πολύ καιρό την διαβεβαίωση πως θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ενώ ο Γιώργος Καραβάνας και η Αθηνά Σιαφαρίκα είναι οι Λαρισαίοι του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, που θα διεκδικήσουν τον σταυρό της εκλογής.

Το ψηφοδέλτιο ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του καθηγητή ορθοπεδικού Θεόφιλου Καραχάλιου και δυο ακόμα γυναικών, της παιδαγωγού Θεοδώρας Κάλλα και της δικηγόρου Ελένης Αξιόγλου, άτομα με κοινωνική και επιστημονική παρουσία στην τοπική σκηνή.

Πηγή: onlarissa.gr

Facebook Comments

error: Content is protected !!