Με μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

2681327
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, 19:49

KEN 1

Με μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι ευρωπαϊκοί δείκτες με τις κεντρικές τράπεζες αλλά και το εμπόριο να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ενώ χθες ο Μάριο Ντράγκι από το ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ στη Πορτογαλία ανέφερε πως η τράπεζα είναι έτοιμη να χαλαρώσει και πάλι τη νομισματική πολιτική της εάν ο πληθωρισμός δεν φτάσει στον στόχο που έχει τεθεί.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε κοντά στη “γραμμή εκκίνησης” στο τέλος της ημέρας, με τους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να σημειώνουν μικτά πρόσημα.  

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,19% ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,16%. Ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,53%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου, FTSE MIB κέρδισε 0,41% και ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο -0,10%.

Όσον αφορά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο χθες για μια “πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία” με τον Πρόεδρο της Κίνας, προσθέτοντας ότι θα έχει μια διευρυμένη συνάντηση μαζί του στο πλαίσιο της συνόδου της G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, αργότερα αυτό το μήνα.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι αν και δεν φαίνεται στον ορίζοντα μια συμφωνία των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, η επιβεβαίωση της συνάντησης των δύο ηγετών αποτελεί λόγο για αισιοδοξίας ότι θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed. Οι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να επιβεβαιώσει ότι παραμένει έτοιμη να μειώσει τα αμερικανικά επιτόκια εάν διαπιστώσει ότι οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι επιβαρύνουν υπέρμετρα την οικονομία.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή του βελγικού λιανοπωλητή Colruyt έκανε βουτιά άνω του 15% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, 19:52

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!