Συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα

papadopoulos 1
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Κλιμάκιο υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας αποτελούμενο από τους Βασίλη Ζωγράφο, Νίκο Παπαδόπουλο και Ρούλα Σουρλαντζή, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί της Τετάρτης περιοδεία διαδοχικά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λάρισας, στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Λάρισας και στις δημόσιες υπηρεσίες ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κατά την περιοδεία τους στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λάρισας, οι υποψήφιοι βουλευτές συνάντησαν τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους και αναφέρθηκαν στην μεγάλη συνεισφορά των συμβασιούχων στην καθαριότητα ενώ τόνισαν την αναγκαιότητα του δημόσιου χαρακτήρα στις υπηρεσίες καθαριότητας των πόλεων με ενίσχυση του προσωπικού.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον ΕΛΓΑ όπου έθεσαν επί τάπητος τόσο τις καταστροφικές ζημιές από το χαλάζι των τελευταίων ημερών σε περιοχές των Φαρσάλων και της Ελασσόνας όσο και την επιτακτική ανάγκη για έγκαιρες αποζημιώσεις, αναφέροντας τις πρόσφατες προσλήψεις 150 γεωτεχνικών στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, οι οποίες εγκρίθηκαν από τον ΑΣΕΠ και με τις οποίες πρόκειται να ενισχυθεί ο οργανισμός, έτσι ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι η προάσπιση του δημόσιου και αλληλέγγυου χαρακτήρα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, στην κατεύθυνση την οποία βρίσκεται και η αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να προσαρμοστεί στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, που τόσο ταλανίζουν τους παραγωγούς τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά στο χρόνο αποπληρωμής των αποζημιώσεων, ειπώθηκε ότι έχει συντομευτεί από πέρυσι, ενώ ευθύνες αποδόθηκαν στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία πέρασε τον ΕΛΓΑ στα κρατικά έξοδα με συγκεκριμένο ετήσιο προϋπολογισμό, γεγονός το οποίο προκάλεσε και προκαλεί ακόμα προβλήματα, αφού ο ΕΛΓΑ είναι ασφαλιστικός φορέας που χρηματοδοτείται από τους αγρότες και θα έπρεπε να διαθέτει αυτόνομο προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών του.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, συνάντησαν τον προϊστάμενο της διεύθυνσης του ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδος, τονίζοντας ότι στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ ως Οργανισμού Πληρωμών είναι να καταβάλλει έγκαιρα, σωστά και με διαφάνεια τις αγροτικές ενισχύσεις που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο γεωργικό τομέα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλε τεράστια προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση με τις πληρωμές τα τελευταία χρόνια να πραγματοποιούνται στο ακέραιο, με γνώμονα πάντα τη διαφάνεια στην λειτουργία του οργανισμού, τον εκσυγχρονισμό του αλλά και την εφαρμογή της αναλογίας 1:1 στις προσλήψεις.

Τέλος, στην επίσκεψή τους στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, οι υποψήφιοι βουλευτές εξήραν το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί κυρίως σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων ανθρώπων, υπογραμμίζοντας την περαιτέρω ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας με ειδικά τμήματα  σε σχολεία και προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων

Παράλληλα, δεύτερο κλιμάκιο, που αποτελούσαν οι υποψήφιοι βουλευτές, Δημήτρης Γελαλής, Γιάννης Καριπίδης και Καίτη Παληογιάννη, περιόδευσαν στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, ειδικότερα στο Φυτώριο, συνομιλώντας με εργαζόμενους.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο υποψήφιων βουλευτών, αποτελούμενο από τους Δημήτρη Γελαλή, Καίτη Παληογιάννη και Χρυσούλα Χρήστου, περιόδευσε στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Λάρισας.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων των υποψήφιων με τους εργαζόμενους και τους υπαλλήλους, βρέθηκε το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, με ιδιαίτερη αναφορά στο βασικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πως «Τώρα, αποφασίζουμε για τη ζωή μας».

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!