ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Σε πιθανή σύγκρουση με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μας»

2683009


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, 22:25

Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για το τι θα συμβεί σε ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου» στο Καστελόριζο.«Αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, ας υπολογίζουμε ότι θα είμαστε μόνοι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια σημείωσε πως η χώρα δεν θα επιτρέψει οποιοδήποτε επεισόδιο στο ακριτικό νησί. 

Επιπλέον, ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε πως «δεν μπορούμε να πούμε τι ενέργειες θα κάνουμε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει, γιατί τότε δεν θα υπάρχουν επιλογές».

Όσον αφορά τις κινήσεις του Τούρκου προέδρου υπογράμμισε: «Ο Ερντογάν δεν σταματά τις προκλήσεις και φαίνεται πως τα μέτρα και οι ενέργειες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν αναστέλλουν τις κινήσεις τους. Οι προθέσεις της Τουρκίας είχαν στο πλάνο και την ελληνική ΑΟΖ. Η εκτίμηση είναι ότι είναι τόσα τα προβλήματα που έχουν να λύσουν, ώστε δεν φαίνεται να έχουν την πρόθεση να το πράξουν».

Στην ερώτηση, γιατί η Ελλάδα δεν παρενέβη όταν το τουρκικό γεωτρύπανο προσέγγισε την Κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως πρώτα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα όπλα της διπλωματικής οδού και μετά θα χρησιμοποιηθούν τα στρατιωτικά. Ο ίδιος εκτιμά πάντως πως «δε θα φτάσουν εκεί τα πράγματα».

Επιπλέον, ο Ευάγγελος Αποστολάκης υποστήριξε ότι «η αναλογία δυνάμεων έχει διαταραχθεί. Τα χρόνια της κρίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα, παγώσαμε όλα τα καινούρια προγράμματα, όμως έγινε νοικοκύρεμα. Μαζέψαμε τα κομμάτια μας και με καλή διαχείριση των χρημάτων μας και των προϋπολογισμών καταφέραμε να κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο και σε μια καλή επιχειρησιακή ικανότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, 22:27

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!