Σε υψηλό έξι εβδομάδων κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

2681640
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, 11:36

Σε υψηλό έξι εβδομάδων ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς τα σημάδια ότι οι Βρυξέλλες θα καθυστερήσουν τα πειθαρχικά μέτρα για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας ήρθαν να προστεθούν στις τελευταίες ενδείξεις για μέτρα στήριξης της οικονομίας από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων ύστερα από μια απρόσμενα ισχυρή προειδοποίηση από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είναι δυνατή η ανάληψη περαιτέρω δράσης.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης και της Γερμανίας κατέγραψαν βουτιά ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:06 ώρα Ελλάδας, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν υποαπόδοση.

Πτώση 0,6% σημείωσε η μετοχή της Deutsche Bank ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν κατά πόσο η γερμανική τράπεζα συμμορφώθηκε με τη νομοθεσία που στόχο είχε να αποτρέπει το ξέπλυμα χρήματος και άλλα αδικήματα.

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,72%, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,43% αφού αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι απίθανο να προτείνει περαιτέρω μέτρα την επόμενη εβδομάδα στις πειθαρχικές διαδικασίες για το αυξανόμενο χρέος της χώρας.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 3 Μαΐου, χάρη στην εταιρία λογισμικού SAP, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε κατά 1,5% αφού η βασική της ανταγωνίστρια Oracle προέβλεψε χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τρέχον τρίμηνο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, 11:37

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!