Κατερίνα Πατσογιάννη: Σύμμαχος των εμπόρων στην καινοτομία και ανάπτυξη

katerina patsogianni ston emporiko syllogo
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

 

«Η εποχή που έρχεται είναι ιδιαίτερα απαιτητική και επιβάλλει συνεργασία, στόχευση και παραγωγικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με νομοθετικές αλλαγές για ένα σύγχρονο και ευέλικτο κράτος» επεσήμανε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Πατσογιάννη στη συνάντησή της με τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Συνεχάρη την διοίκηση για την πρωτοποριακή –σε πανελλαδικό επίπεδο- ηλεκτρονική εφαρμογή Volos Shoping υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη έρχεται με καινοτομία, νέες ιδέες και κυρίως αλλαγή νοοτροπίας. 

Τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αποστόλης Οντόπουλος όσο και τα μέλη στην ενημέρωσή τους υπογράμμισαν την τεράστια πτώση του τζίρου στις επιχειρήσεις τους –ειδικά από το 2014 και μετά- την μείωση των ενεργών εμπόρων, αλλά και τα εμπόδια λόγω μη εκσυγχρονισμού της Νομοθεσίας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι από τα 800 περίπου μέλη του Συλλόγου σήμερα είναι εγγεγραμμένα 445 που παλεύουν για την επιβίωσή τους, αλλά και την στήριξη της τοπικής οικονομίας. 

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα του εμπορικού κόσμου του Βόλου – όπως τονίστηκε- είναι η αντιμετώπιση του παρεμπορίου – που θεωρείται μία μεγάλη ανοικτή 

«πληγή» της αγοράς, καθώς οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι λόγω μη συνεργασίας των αρμοδίων φορέων. Σε συνδυασμό με τον μην καθορισμό αμιγώς εμπορικής περιοχής στην πόλη, κάτι που θεωρείται άμεσα αναγκαίο από τους ανθρώπους της εμπορικής αγοράς. 

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων έθεσαν ακόμη θεσμικά ζητήματα (όπως η λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακής, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις), αλλά και οικονομικά με έμφαση στην επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων σε όλες τις επιχειρήσεις σε συνδυασμό όμως με μέτρα ανάπτυξης. 

Ζήτησαν μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, θέματα – που όπως τόνισε η κ. Πατσογιάννη- ήδη έχει θεσμευτεί δημόσια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η υποψήφια βουλευτής υπογράμμισε πως η ΝΔ θα χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις και θα βοηθήσει στην ρευστότητά τους, θα είναι στο πλάι των επιχειρηματιών με χρήσιμα «εργαλεία», αρκεί και οι ίδιοι να δείχνουν σεβασμό στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους.

«Οι εργαζόμενοι είναι συνέταιροι των επιχειρηματιών. Πιστεύω πολύ στην ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα. Οι επιχειρηματίες οφείλουν όσο παίρνουν να τα επενδύουν και να τα δίνουν στοχευμένα για περαιτέρω ανάπτυξη» κατέληξε. 

error: Content is protected !!