Μπουκώρος: Κέντρο ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στη Νέα Ιωνία Βόλου φτιάχνει η κυβέρνηση “στα κρυφά”

hhh 2
milonas 728x120

Την καταγγελία οτι η Κυβέρνηση προχωρά στην δημιουργία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στη Νέα Ιωνία Βόλου, κάνει ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.

Σε επιστολή του αναφέρει:

 

Από διακήρυξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» στη σελίδα 27, για λογαριασμό της 1η Στρατιάς Λάρισας, πληροφορούμαστε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί  Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων σε χώρο που γειτνιάζει με το στρατόπεδο Γεωργούλα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρία κτήρια που βρίσκονται επί της οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου Νέας Ιωνίας και ανήκουν στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. 

Όταν πρόκειται για προσφυγόπουλα όλοι διαθέτουμε τις ευαισθησίες μας, πλην όμως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τη συγκεκριμένη υπόθεση:. 

  1. Γιατί ο διαγωνισμός υλοποιείται από την 1η Στρατιά, ενώ τα συγκεκριμένα κτήρια ανήκουν στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας;
  2. Υπήρξε κάποια διαβούλευση ή έστω ενημέρωση των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας;
  3. Ποιος θα είναι ο αριθμός των ανήλικων φιλοξενούμενων;
  4. Πρόκειται για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή της Μακρινίτσας, για εκείνα από την Παιδόπολη Αγριάς ή για ανηλίκους πρόσφυγες που θα μεταφερθούν από άλλες περιοχές; της χώρας;

Μετά τις οδυνηρές εμπειρίες και τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στη Σάμο, στη Χίο και στη Μόρια της Λέσβου με θύματα ανήλικους πρόσφυγες, το λιγότερο που δικαιούται και απαιτεί η τοπική κοινωνία είναι η πλήρης, αναλυτική και ειλικρινής ενημέρωση.  

Χρήστος Μπουκώρος 

Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. και εκ νέου Υποψήφιος

error: Content is protected !!