Γιάννης Σακκόπουλος στο TheNewspaper.gr: «Θέλουμε ο κόσμος να αντιδράσει στους υποκριτές και να τους καταδικάσει στην κάλπη»

57674177 2038637989774498 6121983153209868288 o 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Έκκληση για ενότητα της δημοκρατικής παράταξης που θα φέρει το πολυπόθητο διψήφιο ποσοστό ώστε να ξεκινήσει μία νέα πορεία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και το ΚΙΝΑΛ να αποτελέσει τον ισχυρό πόλο απέναντι στην δεξιά παράταξη, κάνει ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος στη Μαγνησία Ιωάννης Σακκόπουλος.

KENT728X100 1

Έχοντας περιοδεύσει σε πολλές περιοχές του Νομού αυτό που εισπράττει είναι η αγανάκτηση ενός προδομένου λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ, η καχυποψία για τη ΝΔ, αλλά και η ανάγκη για νοιάξιμο και αλήθειες.

Αναφερόμενος στην απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον δρόμο για τις βουλευτικές εκλογές ο κ. Σακκόπουλος υποστηρίζει πως αυτή η σύγκρουση έπρεπε να αποφευχθεί, ενώ για την 4η θέση που κατέλαβε το ΚΙΝΑΛ στην Μαγνησία έναντι της τρίτης Χρυσής Αυγής, σημειώνει με νόημα ότι «όταν η δημοκρατία έχει πρόβλημα ευθύνονται οι εκλεγμένοι ηγέτες».

Τέλος, ως προτεραιότητες για τη Μαγνησία ο κ. Σακκόπουλος υπογραμμίζει ότι ο περιφερειακός του Βόλου και η προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση πρέπει να είναι οι κεντρικές προτεραιότητες.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

– Η Μαγνησία έχει να βγάλει βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από το 2012. Πιστεύετε ότι αυτή την φορά, θα τα καταφέρετε;

– Το κάλεσμά μας αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια, πιεσμένοι από τις συνέπειες της κρίσης και  απογοητευμένοι από συμπεριφορές του παρελθόντος, αποφάσισαν να δοκιμάσουν κάποια άλλη επιλογή ή προτίμησαν την αποχή. Το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια τη χώρα και πλήρωσε ένα βαρύ τίμημα χωρίς να το αξίζει. Σήμερα δικαιώνεται για τις επιλογές του, όμως σημασία δεν έχει η δικαίωση ενός κόμματος, αλλά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατέληξε στον σκουπιδοτενεκέ της Ευρώπης. Τη λεηλάτησε βέβαια πολιτικά ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός, τα άκρα. Σε αυτή τη λεηλασία δίνουμε καθημερινά τις απαντήσεις μας.

Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ στην χώρα και σε όλη την Θεσσαλία, πλην της Μαγνησίας που στην τρίτη θέση είχε την ΧΑ. Τι θεωρείτε ότι έφταιξε;

– Σε μια συνέντευξη δεν μπορούμε να απαριθμήσουμε τα σημάδια που εμφανίζονται κάθε φορά που τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας κλονίζονται. Εμείς εργαζόμαστε συνολικά και εγώ προσωπικά με μεγάλη προσήλωση για να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να υπερασπιστούν τις αρχές και τα ιδεώδη τους. Όταν η δημοκρατία έχει πρόβλημα ευθύνονται οι εκλεγμένοι ηγέτες. Η “αποψίλωση” της δημοκρατίας αρχίζει από την κάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ βολεύονται με όσα συμβαίνουν. Εμείς δεν βολευόμαστε όμως με κανένα πρόβλημα δημοκρατίας.

– Η απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου και στον χρόνο που έγινε, θεωρείτε ότι θα πλήξει εκλογικά τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ;

– Δώσαμε ήδη μία δύσκολη μάχη στις Ευρωεκλογές και έχουμε μπροστά μας μία ακόμα δυσκολότερη μάχη στις εθνικές εκλογές. Για να φέρουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χρειαζόμαστε ενότητα. Οφείλουμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, το χρωστάμε στα μέλη και στους φίλους μας που έμειναν στα δύσκολα. Η γνώμη μου ωστόσο είναι πως αυτή η σύγκρουση έπρεπε να αποφευχθεί.

– Στόχευση της ΝΔ η αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στόχος του ΚΙΝΑΛ; Μία θέση στην κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ;

-Στόχος του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να είναι το διψήφιο ποσοστό ώστε να ξεκινήσει μία νέα πορεία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και να καταφέρουμε μελλοντικά να αποτελέσουμε τον ισχυρό πόλο απέναντι στην δεξιά παράταξη.  Σε κάθε περίπτωση, αν η Νέα Δημοκρατία έχει αυτοδυναμία δεν βλέπω κανένα λόγο να συμμετάσχουμε σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό. Θα αναλάβουμε τον εξίσου σημαντικό ρόλο της αντιπολίτευσης, χωρίς δημαγωγίες, με υπεύθυνο και συγκροτημένο λόγο. Το μετεκλογικό τοπίο θα σχηματοποιηθεί με την ψήφο του Ελληνικού λαού. Ας κάνουμε λοιπόν λίγη υπομονή. Αυτός είναι ο βασικός κριτής που θα αποφασίσει αν θα υπάρξουν αυτοδυναμίες και αν εμείς θα έχουμε την ισχύ να επιβάλουμε τις προοδευτικές προτεραιότητές μας, επιδοκιμάζοντας ή αποδοκιμάζοντας το πρόγραμμά μας.

– Ήδη έχετε περιοδεύσει σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας. Ποιο μήνυμα εισπράττετε από τους πολίτες;

– Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Δεσμευόταν για την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο και αφού πέταξε τους κόπους και τις θυσίες του Ελληνικού λαού μέχρι το 2015, υπέγραψε ένα τρίτο ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο. Από τις περιοδείες μου εισπράττω την αγανάκτηση ενός προδομένου λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ και την καχυποψία για τη ΝΔ, που επίσης υπόσχεται ζωή με χρυσά κουτάλια σε πολίτες καθημαγμένους από την κρίση που η ίδια δημιούργησε και μας οδήγησε στο χάος. Εισπράττω την ανάγκη των πολιτών για νοιάξιμο και αλήθειες. Θέλουμε ο κόσμος να αντιδράσει στους υποκριτές και να τους καταδικάσει στην κάλπη.

– Κάποιοι προσπάθησαν στο ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας να βάλουν ταμπέλες στους υποψηφίους. Είναι σωστή η πρακτική του διαχωρισμού ή δεν περισσεύει κανείς αυτή την ώρα;

– Το Κίνημα Αλλαγής, όπως όλα τα κόμματα είναι πολιτικός σχηματισμός. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις πράξεις του και πορεύεται με το αξιακό του σύστημα. Οι πολίτες επιβραβεύουν, οι πολίτες επιλέγουν.

– Ποιο έργο στην Μαγνησία θεωρείτε ότι «καρκινοβατεί» και θα το προωθήσετε σε περίπτωση εκλογής σας;

– Για κάθε Δήμο του Νομού υπάρχει ένας δεκάλογος προτεραιοτήτων που δουλεύουμε επάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αναμφίβολα ο περιφερειακός του Βόλου και η προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση είναι ωστόσο κεντρικές προτεραιότητες.

error: Content is protected !!