Με ένα μεγάλο πάρτι ολοκληρώθηκε η πολύχρωμη παρέλαση του 8ου Thessaloniki Pride

2684140
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, 03:38

KEN 2

Ραντεβού στο EuroPride, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης για το 2020, έδωσαν οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση του 8ου Thessaloniki Pride που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με ένα μεγάλο πάρτι στον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, Λευκό Πύργο.

«Για κάθε ρατσιστή και ομοφοβικό υπάρχει μία θέση στο Θερμαϊκό» ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία όπου συμμετείχαν χιλιάδες άτομα κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, έχοντας ζωγραφισμένα τα σώματά τους και παίζοντας μουσική. Παράλληλα, τίμησαν τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν «Justice for Zackie» και φωνάζοντας: «Σε αυτή την κοινωνία την ομοφοβική, μία τζαμαρία κοστίζει μία ζωή».

H «πορεία υπερηφάνειας» ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο, κινήθηκε στις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης και κατέληξε στον Λευκό Πύργο.

Πριν από την έναρξη της πορείας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ανάληψη του Europride 2020, «με αντιπάλους τον δήμο του Αμβούργου, των Βρυξελλών και μιας πόλης της Σουηδίας, κοινωνίες που έχουν πολύ πιο προχωρημένες αντιλήψεις από εμάς», όπως επισήμανε. «Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε προκαταλήψεις, ιδεοληψίες, δεν ανεχόμαστε τη διαφορετικότητα. Το βλέπουμε παντού, στις επιθέσεις, στις προσβολές που γίνονται. Το πολεμάμε. Δεν είναι όλα εύκολα. Θα αργήσει ακόμα να υπάρξει αντιμετώπιση πιο χαλαρή στην Ελλάδα» είπε ο κ. Μπουτάρης.

Σημειώνεται πως το Φεστιβάλ «Υπερηφάνειας» τίμησε την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Stonewall όταν το βράδυ της 28ης Ιουνίου 1969, οι θαμώνες του γκέι μπαρ Stonewall Inn στη Νέα Υόρκη, απάντησαν στην αστυνομική βία, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη του LGBTI κινήματος.

Το κάλεσμα για αντι-συγκέντρωση, με το 1ο Straight Pride Parade, που είχαν κάνει οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» στην πλατεία Αριστοτέλους, ματαιώθηκε καθώς περίπου 150 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο χώρο που είχαν δώσει «ραντεβού» με σκοπό να ακυρώσουν την συγκέντρωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτό: thestival.gr


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, 03:38

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!