Κωνσταντίνος Μαραβέγιας στο TheNewspaper.gr: «Η ελληνική κοινωνία αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη σε όσους την περιπαίζουν»

52520584 572305216514486 1231447031629742080 n 1024x683 1
milonas 728x120

Η αυτοδυναμία που στοχεύει η ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου εγγυάται την κυβερνητική σταθερότητα που αναμφισβήτητα αποτελεί και το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαγγέλλεται σημειώνει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Μαγνησία Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Βέβαια, ο γνωστός χειρουργός του Βόλου δεν περίμενε την προεκλογική περίοδο για να επικοινωνήσει το πρόγραμμα της ΝΔ, καθώς ως μέλος του Μητρώου Στελεχών της παράταξης έχει ανοίξει τον δημόσιο διάλογο με την κοινωνία, τρία περίπου χρόνια πριν, όταν στην ηγεσία της ΝΔ ανελείχθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Γνώστης του τομέα της υγείας, ο κ. Μαραβέγιας προαναγγέλλει την σύμπραξη  του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, με τρόπο όμως που ο ασφαλισμένος να βάζει πολύ λιγότερο το χέρι στην  τσέπη σε σχέση με σήμερα.  Με αυτό τον τρόπο, όπως εξηγεί ο ίδιος, εκτός από τη μείωση της ιδιωτικής δαπάνης, επιτυγχάνεται και η προσφορά ταχύτερων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προσφερόμενων από τον ιδιωτικό τομέα υπό τη διαρκή εποπτεία του κράτους.

Δηλώνει ερωτευμένος και παθιασμένος με την πολιτική, αν και όπως λέει δεν είναι διατεθειμένος κατά την παρούσα χρονική στιγμή να εγκαταλείψει την επιστήμη του.

Δεσμεύεται ωστόσο να διαθέσει τον εαυτό του με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να γίνει πραγματικότητα η Ελλάδα που εκείνος οραματίζεται. 

 

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

 

-Συγκαταλέγεστε στη νέα γενιά των πολιτικών που αρθρώνουν διαφορετικό λόγο στην πολιτική ζωή. Πιστεύετε ότι οι Έλληνες πολίτες είναι τόσο «ώριμοι» ώστε να αποδεχτούν την αλλαγή στο ύφος και στο ήθος στην πολιτική;

  • Πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία όχι μόνο είναι ώριμη για να δεχτεί ένα νέο ύφος στην πολιτική, αλλά το παλιό έχει κουράσει και αυτό το νέο ύφος και ήθος η κοινωνία από καιρό το ζητάει και το επιβραβεύει. Θεωρώ μάλιστα ότι αυτό θα αποτυπωθεί πολύ έντονα και στις ερχόμενες εκλογές. Ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνοντας πάντα ένα βήμα μπροστά από τα γεγονότα επέφερε περισσότερο από 70% ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος ανά την επικράτεια,  όπως έκανε έξαλλου και στη Μαγνησία. 

Στόχος μια στιβαρή κυβέρνηση με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως γράψατε και στην πρώτη σας δήλωση μετά την ανακοίνωση του γαλάζιου ψηφοδελτίου. Πιστεύετε ότι η ΝΔ θα πετύχει την αυτοδυναμία και πώς θα την «αξιοποιήσει» μελλοντικά;

  • Το να υπάρχει την επομένη των εκλογών μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποτελεί την εγγύηση κυβερνητικής σταθερότητας και το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαγγέλλεται. Περάν όμως τούτου, όπως ήδη έχει εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία, θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συμπράξεις και συνενώσεις. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός της συμμετοχής στα ψηφοδέλτιά της προσωπικοτήτων που δεν ανήκουν παραδοσιακά στο χώρο της παράταξής μας. Εικάζω ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. 

  Γνωστός χειρουργός με μεγάλη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Η «σύμπραξη» δημόσιου και ιδιωτικού στον τομέα της υγείας, θα βοηθούσε αυτή την περίοδο όπου η δημόσια υγεία διανύει την χειρότερη περίοδο της;

  • Όπως ήδη έχει εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμά της για την Υγεία, σε αυτό το τόσο σημαντικό κοινωνικό ζητούμενο όπως η περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, θα υπάρξει σύμπραξη ανάμεσα στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι θα γίνει με τρόπο ώστε ο ασφαλισμένος να βάζει πολύ λιγότερο το χέρι στην  τσέπη σε σχέση με σήμερα. Άρα εκτός από τη μείωση της ιδιωτική δαπάνης μπορούμε να έχουμε την προσφορά ταχύτερων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προσφερόμενων από τον ιδιωτικό τομέα υπό τη διαρκή εποπτεία του κράτους. Πρόκειται για ένα μίγμα πολιτικής που θα λύσει αρκετά σημερινά προβλήματα που συναντούμε στο χώρο της υγείας και που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. 

– Τα τελευταία τρία χρόνια, με την ένταξή σας στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, δουλεύετε συστηματικά ώστε να επικοινωνήσετε τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για αναστροφή του αρνητικού κλίματος στην Ελλάδα. Τελικά σας κέρδισε η πολιτική ή παραμένετε πιστός στην ιατρική;

  • Όπως έχω δηλώσει κατ΄ επανάληψη πρόκειται για έναν έρωτα και ένα πάθος. Δεν είμαι διατεθειμένος κατά την παρούσα χρονική στιγμή να εγκαταλείψω την επιστήμη μου αλλά από την άλλη υπόσχομαι να διαθέσω τον εαυτό μου με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να γίνει πραγματικότητα η Ελλάδα που εκείνος οραματίζεται. 

Τι ήταν αυτό που οδήγησε τον κόσμο να δώσει την μεγάλη νίκη στη ΝΔ στις ευρωεκλογές;

  • Η ελληνική κοινωνία την τελευταία πενταετία είδε τις ελπίδες της να γκρεμίζονται και για αυτό θεώρησε υπεύθυνο τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από την άλλη είδε στο πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναν στιβαρό και ώριμο πολιτικό με διάθεση να αλλάξει τα πράγματα ακόμα και αν  χρειάζεται να συγκρουστεί με νοοτροπίες και κατεστημένα. Αποτέλεσμα αυτών  των συγκυριών ήταν τόσο η θετική ψήφος προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όσο και το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη σε όσους την περιπαίζουν. Αυτό οδήγησε στην πρώτη μεγάλη νίκη στη μάχη των ευρωεκλογών αποτέλεσε και την αρχή του ντόμινο των πολιτικών εξελίξεων. 

-Σε περίπτωση εκλογής σας ποιες είναι οι τρεις «πληγές» στη Μαγνησία που θα προσπαθήσετε να γιατρέψετε;

  • Πρώτον η Μαγνησία όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα μαστίζεται από μεγάλα ποσοστά ανεργίας λόγω της αποβιομηχάνισής της. Επενδύσεις πρέπει να επιστρέψουν και νέες θέσεις εργασίας πρέπει να δημιουργηθούν. Τον τρόπο μπορεί κανείς να τον αναζητήσει αναλυτικά στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεύτερον πρέπει όλοι όσοι κατοικούμε στην περιοχή να βάλουμε ως στόχο μας την ανάδειξη της Μαγνησίας ως νούμερο ένα τουριστικό προορισμό στην πατρίδα μας. Η αξιοποίηση του λιμανιού, του αεροδρομίου, της φυσικής και της πολιτιστικής – αρχαιολογικής κληρονομιάς της περιοχής μας δεν έχει γίνει στο μέγιστο βαθμό. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης άρα εισροής χρήματος στην περιοχή μας από μια δεύτερη μεγάλη πηγή. Τρίτον, η αγροτική ανάπτυξη της Μαγνησίας επίσης επιδέχεται μεγάλης βελτίωσης. Τα συνεταιριστικά σχήματα δεν έχουν για την ώρα αποδώσει όσο θα έπρεπε και ο αγροτικός κόσμος διαμαρτύρεται ότι γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης λόγω αδυναμίας σωστής διάθεσης των αγροτικών προϊόντων. Η κεντρική πολιτική σκηνή μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο καθοδήγησης σε αυτό το ζήτημα, προσφέροντας οικονομική ανάσα αλλά και κίνητρο ταυτόχρονα για ενασχόληση με τον πρωτόγεννη τομέα σε μεγάλο αριθμό νέων που διαφορετικά μπορεί και να χρειάζονταν να εγκαταλείψουν τη χώρα μας. 

Έχετε ήδη περιοδεύσει σε πολλά χωριά και περιοχές της Μαγνησίας. Ποιο είναι το πρώτο θέμα που σας θίγουν οι πολίτες;

  • Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της ελληνικής υπαίθρου είναι το θέμα των δασικών χαρτών που αντί να οδηγήσει στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος λόγω της ανυπαρξίας τους, κατάντησε ένα ακόμα εισπρακτικό μέτρο που έφερε σε δύσκολη θέση μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών. Η Νέα Δημοκρατία έχει σαφή θέση, προσπάθησε ως αντιπολίτευση να μειώσει την οικονομική ζημία όσων θίγονται και θεωρώ ότι είναι από τα πρώτα ζητήματα πάνω στα οποία θα ενσκήψει ως επόμενη κυβέρνηση. 
error: Content is protected !!