Νίκος Χαυτούρας στο TheNewspaper.gr: «Είμαι πεπεισμένος ότι στις εκλογές του Ιουλίου θα κερδίσουμε στη Μαγνησία τη χαμένη έδρα»

mikos xaftouras
milonas 728x120

Αυτή την περίοδο, τον συναντάς παντού, σε όποια γωνιά της χερσαίας ή της παραθαλάσσιας Μαγνησίας βρεθείς, ο νευροχειρουργός του Νοσοκομείου Βόλου και υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας είναι εκεί, για να σου σφίξει το χέρι, αλλά και να μεταφέρει το μήνυμα του προοδευτικού χώρου παντού. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας στο TheNewspaper.gr, αυτό θα συνεχίσει να κάνει και μετά την 7η Ιουλίου, καθώς αυτή η επαφή είναι που ανανεώνει δυνάμεις, πολιτικές σκέψεις και πρωτοβουλίες.

Xαρακτηρίζει την κατάσταση στην Υγεία για ασθενείς και πολίτες εκρηκτική και υπόσχεται ως γνώστης του αντικειμένου να δώσει την μεγάλη μάχη στο συγκεκριμένο χώρο. 

Έχει βάλει προσωπικό στοίχημα να κερδίσει την χαμένη από το 2012 έδρα του ΠΑΣΟΚ στο Νομό και το ΚΙΝΑΛ να βρεθεί στην τρίτη θέση. 

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

– Έχετε στην κυριολεξία οργώσει το τελευταίο διάστημα τη Μαγνησία με περιοδείες που κάνετε. Ποιο το μήνυμα που εισπράττετε από τους πολίτες;

– Υπήρξε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Μαγνησία  πολιτική επιλογή, αλλά και επιλογή τακτικής η επικοινωνία με  τους πολίτες. Δεν σας κρύβω ότι νιώθω όμορφα και μου αρέσει απίστευτα η επικοινωνία με τον απλό πολίτη και στις περισσότερες των περιπτώσεων των ανώνυμο πολίτη. Νομίζω ότι κάθε υποψήφιος πρέπει να μιλά απευθείας με τον κόσμο.

Η προσωπική επαφή είναι πιο ουσιαστική και μπορείς να δεις τον πολίτη στα μάτια. Αυτή η επικοινωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί με οποιαδήποτε άλλη μορφή επικοινωνίας.

Ακούς τους πολίτες και ο λόγος τους έχει πάντα ιδιαίτερο βάρος. Έχω επισκεφτεί κάθε γωνιά της Μαγνησίας και θα το κάνω και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, γιατί αυτή η επαφή είναι που ανανεώνει δυνάμεις, πολιτικές σκέψεις και πρωτοβουλίες.

Δεν σας κρύβω ότι η κουβέντα με τους απλούς ανθρώπους είναι και λίγο φροντιστήριο για όλους μας στην καταγραφή και εμπέδωση των προβλημάτων του νομού.

-Χρόνια συνδικαλιστής ιατρός στο ΕΣΥ, αλλά και νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Βόλου έχετε την γνώση για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Πώς θα την χαρακτηρίζατε;

– Τραγική. Το εθνικό Σύστημα Υγείας επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλειφθεί στην  τύχη του. Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την εντύπωση ότι με τα λόγια, με εξαγγελίες και αλλαγές τίτλων στους φορείς Υγείας  βελτιώνουν την κατάσταση.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δημιούργησε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ σήμερα νοσεί βαθιά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση και η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ως γιατρός πρώτης γραμμής και ως συνδικαλιστής καταγγέλλω καθημερινά τις ελλείψεις αλλά κυρίως την προσπάθεια των κυβερνώντων να μας πείσουν, γιατρούς και πολίτες,  ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Δεν είναι ότι απλά δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά η προσπάθεια των κυβερνώντων να μας πείσουν ότι έχουν επιλύσει τα προβλήματα τα οποία καθημερινά διογκώνονται. Αυτό που συμβαίνει στο ΕΣΥ είναι πραγματικά απίστευτο. Για παράδειγμα στο Νοσοκομείο του Βόλου υπάρχει μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και γιατρών ειδικότητας.

Σε συνδυασμό με την έλλειψη μέσων και τεχνολογικών βοηθημάτων η κατάσταση για τους ασθενείς και πολίτες γίνεται εκρηκτική.

Η Μαγνησία θα τα καταφέρει αυτή την φορά να κερδίσει έδρα του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι έχει από το 2012 να δει βουλευτή και η ΧΑ στις ευρωεκλογές ήρθε τρίτο κόμμα στο Νομό;

– Δεν θα προσπαθήσω να ωραιοποιήσω τα πράγματα. Το  ΚΙΝΑΛ ήταν τέταρτο στις ευρωεκλογές σε επίπεδο νομού και αυτό έχουμε όλοι υποχρέωση να το αλλάξουμε και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι, υποψήφιοι και πολίτες όλων των πολιτικών χώρων.

Είμαι πεπεισμένος ότι στις εκλογές του Ιούλη θα κερδίσουμε στην Μαγνησία την τρίτη θέση και θα κερδίσω και την χαμένη έδρα.

Όλα αυτά τα χρόνια νομίζω ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι η Μαγνησία έχασε που έμεινε χωρίς εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Παράταξης στην Βουλή και αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει.

Βέβαια την ευθύνη  για την απώλεια της έδρας δεν την έχουν οι πολίτες, αλλά οι πολιτικές επιλογές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε κάνει πλέον την αυτοκριτική μας, στο ΚΙΝΑΛ έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα και πράγματα και νομίζω ότι η δική μου υποψηφιότητα ακριβώς αυτό αναδεικνύει, την επιστροφή της έδρας στην Δημοκρατική Παράταξη και τις αλλαγές που πρέπει να δρομολογηθούν.

-Το διακύβευμα των εκλογών για το ΚΙΝΑΛ ποιο είναι;

– Το διακύβευμα των εκλογών για το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα είναι να ξαναγίνει η Δημοκρατική Παράταξη αυτό που ήταν  για να οδηγηθεί η χώρα και πάλι στην ανάπτυξη, χωρίς όμως τις παθογένειες και τα λάθη του παρελθόντος.

-Η απομάκρυνση Βενιζέλου θα επηρεάσει τα εκλογικά ποσοστά του Κινήματος;

– Όχι. Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως, γιατί όλοι μας είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί το καλύτερο για την Δημοκρατική Παράταξη,  στην οποία ο ίδιος ηγήθηκε στους πιο δύσκολους καιρούς.

– Σε περίπτωση εκλογής σας, ποιο έργο που «καρκινοβατεί» θα προωθήσετε;

– Οι ανάγκες στην Μαγνησία είναι τεράστιες .Ο νομός στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει πολύ πίσω. Δημόσια έργα, Δημόσια Διοίκηση, ιδιωτικές επενδύσεις, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες είναι οι κυρίως στόχοι.

Εκεί όμως που θα δώσω την μεγάλη μάχη, όπως έκανα όλα τα χρόνια ως ιατρός νευροχειρουργός του ΕΣΥ είναι η Δημόσια Υγεία και περίθαλψη  για όλους τους συμπολίτες μας.

error: Content is protected !!