Επιτακτική ανάγκη η άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των Δικαστηρίων

65048383 2785428281472854 2290090323302416384 n
stergiou
fotou
728x110 3

Το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γιάννης Σακκόπουλος. Ο κ. Σακκόπουλος συνομίλησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Στρατηγόπουλο, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλης Μπακαλιάνο, το μέλος της διοίκησης κ. Γ. Διαμαντή καθώς και τη νομικό η κ. Άννα -Μαρία Παπαδημητρίου τόσο για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου όσο και για το φλέγον ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου, καταλήγοντας στο κοινό συμπέρασμα ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επίλυση του προβλήματος.

728X100

Ο κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σακκόπουλο πως επίσημα καταγεγραμμένη πρόταση του αρμόδιου υπουργείου είναι η ανακαίνιση του σημερινού διατηρητέου τμήματος του υπάρχοντος κτηρίου και τόνισε πως το συγκεκριμένο Δικαστικό Μέγαρο δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες της δικαιοσύνης και όλων των λειτουργών της. Επίσης ο κ. Στρατηγόπουλος και ο κ. Μπακαλιάνος έθεσαν το θέμα της προώθησης της Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (e-justice), σε όλο το εύρος των διαδικαστικών ενεργειών στην Πολιτική και Διοικητική Δίκη με έμφαση στην ηλεκτρονική κατάθεση όλων των δικογράφων (συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων και των σχετικών) και την ηλεκτρονική παρακολούθηση της ροής των υποθέσεων με προσωποποιημένη πληροφόρηση των δικηγόρων. Οι ίδιοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη κατάλληλων θεσμικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων καθώς και για τη μείωση του ΦΠΑ στον δικηγορικό κλάδο που χειμάζεται από την κρίση. Επίσης έθεσαν την ανάγκη επίλυσης ζητημάτων που άπτονται της νομικής βοήθειας και επισήμαναν πως οι Δικηγορικοί Σύλλογοι πρέπει να έχουν την αρμοδιότητα.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με την πρόεδρο των δικαστικών υπαλλήλων κ. Ιωάννα Παπαδημητρίου, η οποία τόνισε πως το θέμα του δικαστικού μεγάρου επιβάλλεται να λυθεί χωρίς καθυστέρηση με την δημιουργία ενός νέου κτιρίου. Ο κ. Σακκόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη σε γραφεία και σε χώρους του Δικαστικού Μεγάρου, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά η ακαταλληλότητα του υπάρχοντος κτιρίου και η άμεση ανάγκη επίλυσης του κτιριακού προβλήματος των δικαστηρίων του Βόλου.

error: Content is protected !!