ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατασχέθηκαν 2,5 τόνοι ναρκωτικών στην Ολλανδία

2686468
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 02:36

KEN 2

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατάσχεσε 2,5 τόνους μεθαμφεταμίνης, το μεγαλύτερο – σύμφωνα με τις Αρχές – φορτίο του ναρκωτικού που έχει κατασχεθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη, με εκτιμώμενη αξία στα «εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Άλινγκ δήλωσε ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμα συλλήψεις μετά από την κατάσχεση της περασμένης εβδομάδας.

«Τους καταδιώκουμε», πρόσθεσε ο Άλινγκ, αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες των κατασχεθέντων ναρκωτικών, τα οποία είπε ότι προορίζονταν για εξαγωγή, ενδεχομένως στην ανατολική Ευρώπη.

«Δεν μπορούσε κανείς να το ξεφορτώσει αυτό στην Ολλανδία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατοι έλεγχοι λυμάτων έχουν δείξει ότι τα επίπεδα χρήσης μεθαμφεταμίνης στις ολλανδικές πόλεις είναι σχετικά χαμηλά σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Αυστραλία, αλλά αυξάνονται.

Η αστυνομία ανακάλυψε το φορτίο της ναρκωτικής αυτής ουσίας σε έρευνες της σε ένα κτήριο γραφείων στο πλαίσιο μιας διεξαγόμενης έρευνας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Παρατήρησαν ότι ο δεύτερος όροφος φαινόταν μικρότερος από το εσωτερικό παρά από το εξωτερικό του. Στη συνέχεια ανακάλυψαν ένα κρυμμένο δωμάτιο όπου τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα, χωρισμένα σε πακέτα μεγέθους τούβλων και αποθηκευμένα σε μεγάλο αριθμό από πλαστικές τσάντες για ψώνια.

Στη συνέχεια, η αστυνομία ανακάλυψε επίσης μια αποθήκη στην πόλη της Ουτρέχτης με 17.500 λίτρα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στην πλύση της κοκαΐνης ή στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών.

Στην ίδια τοποθεσία στην Ουτρέχτη, η αστυνομία βρήκε επίσης σκαμμένους βράχους που οι Aρχές εκτιμούν ότι χρησιμοποιόντουσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Τα ναρκωτικά έχουν καταστραφεί, ανέφερε η αστυνομία.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 02:37

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!