Αλέκα Παπαρήγα από τον Βόλο: Μονόδρομος η ισχυροποίηση του ΚΚΕ

aleka papariga volos
stergiou
fotou
728x110 3

«Μονόδρομος είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ ώστε ο λαός να αμφισβητήσει με τη δική του παρέμβαση τις αντιλαϊκές συμφωνίες, να βρεθεί σε θέση επίθεσης απέναντι στο μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων».

728X100 3

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα το βράδυ από την Καρδίτσα, η Αλέκα Παπαρήγα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, μιλώντας στην παραλία του Βόλου, σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Σημείωσε ακόμη, πως «το κύριο πρόβλημα είναι ο λαός να αξιοποιήσει το όπλο της ψήφου ώστε να βρεθεί την επόμενη μέρα σε θέση ετοιμότητας, και παρέμβασης στις συνθήκες της αναιμικής και αβέβαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης». Στην Ελλάδα, την περίοδο 2005 –2016, συνέχισε η ίδια, περίπου 140.000 νοικοκυριά βιοπαλαιστών ατομικών αγροτοπαραγωγών και κτηνοτρόφων, αλιέων, πετάχτηκαν από την παραγωγή. Από την άλλη πλευρά, την ίδια περίοδο καταγράφεται μια συνεχής τάση συγκέντρωσης της γης σε εκμεταλλεύσεις με έκταση μεγαλύτερη των 200 στρεμμάτων, μεγαλύτερα σε μέγεθος κεφάλαια εκτοπίζουν τα μικρότερα, είπε.

Ο υπ. βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Στεργίου τόνισε στην ομιλία του:

“Οι λαϊκές οικογένειες της Μαγνησίας γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει γερό ΚΚΕ, στα σωματεία, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές. Ξέρουν πολύ καλά επίσης τι σημαίνει να είναι δυναμωμένο το ΚΚΕ και στις εκλογές. Ξέρουν καλά τι σημαίνει να έχει η Μαγνησία κομμουνιστή βουλευτή.

Ξέρουν ότι το πρόβλημά τους, η αγωνία τους, οι διεκδικήσεις τους, η απόκρουση της επίθεσης της εργοδοσίας, παλεύεται στο πεζοδρόμιο, με την αγωνιστική κινητοποίηση, με την ενίσχυση του δρόμου προοπτικής και εξουσίας που μόνο το ΚΚΕ έχει σαν πρόταση. 

Η πάλη αυτή μπορεί να ενισχυθεί με το να υπάρχει κομμουνιστής βουλευτής στο Νομό μας, όπως απέδειξε η ίδια η πείρα.”

Την ομιλία της παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

error: Content is protected !!