Κατερίνα Πατσογιάννη για ΔΕΗ: Εκσυγχρονισμός για να ορθοποδήσει 

Πατσογιάννη στη ΔΕΗ
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

Τις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στο Βόλο επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Πατσογιάννη. Συναντήθηκε με τον διευθυντή του τοπικού παραρτήματος της Επιχείρησης και εργαζόμενους. 

KENT 2

Αυτό που επισημάνθηκε από την πλευρά της κ. Πατσογιάννη είναι ότι η ΔΕΗ χρειάζεται εκσυγχρονισμό και νέο σχέδιο αναβάθμισης για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και να σταθεί στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε με τις ιδιωτικές εταιρίες παροχής ενέργειας. 

Ανέφερε πως η ΝΔ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης με στόχο να μην «σβήσει από τον χάρτη» αυτή η τόσο σπουδαία Δημόσια Επιχείρηση της χώρας, όπως ψευδώς διαδίδεται. Στο σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ δίνεται προτεραιότητα στην εξυγίανση των οικονομικών και κυρίως της αντιμετώπισης έλλειψης ρευστότητας, 

«Η ΔΕΗ πρέπει να «συμμαχήσει με στρατηγικό επενδυτή που θα την βοηθήσει να ενδυναμώσει. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον με καλύτερες τιμές για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Οι άνθρωποι της ΔΕΗ – που είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα- δεν έχουν αξιοποιηθεί ως τώρα όσο θα έπρεπε. Αυτό θα αλλάξει με ένα νέο, σύγχρονο διοικητικό μοντέλο, σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΔ» σημείωσε η υποψήφια βουλευτής. 

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται, πρόσθεσε, στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

«Η μέχρι σήμερα πολιτική έχει διαλύσει την ΔΕΗ και έχει καθηλώσει την ενέργεια στη χώρα. Οφείλουμε να απελευθερώσουμε την δυναμική της ενέργειας που μπορεί να γίνει ο καταλύτης της ανάπτυξης. Να διασφαλίσουμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας γιατί αυτό θα ωφελήσει τους καταναλωτές» κατέληξε. 

error: Content is protected !!