Εθελοντική Αιμοδοσία και λαϊκό Πανηγύρι στους Αγίους Αναργύρους Βόλου

agion anargyron volou1 1024x677

 

Την μνήμη των Αγίων Ιατρών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ρωμαίων πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Δευτέρα 1/7. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν:

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Βόλου

KEN 728X100

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10,30μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στους Αγίους Αναργύρους. Αμέσως μετά, στο προαύλειο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση, κατά την οποία θα χορέψουν οκτώ παραδοσιακά χορευτικά σύνολα, συνδυάζοντας, με τον τρόπο αυτό, τον θρησκευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της εορτής.

 

Εθελοντική Αιμοδοσία

Στον προαύλειο χώρο του Ναού, από τις 9π.μ. έως τη 1μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία στηρίζει διαχρονικά τους έχοντες ανάγκη αίματος ασθενείς αδελφούς μας.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Κάτω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Δημητρίου Καποδίστρια, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Παραβάντσου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

error: Content is protected !!