Ο Τραμπ επαινεί τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μπιν Σαλμάν

2687931
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, 04:11

KENT728X100 1

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε σήμερα το «εξαιρετικό έργο» του «φίλου του» Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αγνοώντας επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

«Είναι τιμή μου να βρίσκονται με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, ένα φίλο μου, έναν άνθρωπο που έχει πράγματι κάνει πράγματα τα τελευταία πέντε χρόνια αναφορικά με το άνοιγμα της Σαουδικής Αραβίας», με οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Τραμπ πριν από τη διμερή του συνάντηση με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

«Κάνετε εξαιρετική δουλειά», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. «Ιδιαίτερα εκτιμώ όσα έχετε κάνει για τις γυναίκες και βλέποντας τι συμβαίνει – είναι σαν μια επανάσταση με ένα πολύ θετικό τρόπο», πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για την αγορά από το Ριάντ αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις κατά πόσον σκοπεύει να συζητήσει την υπόθεση της δολοφονίας Κασόγκι, ο Τραμπ αγνόησε τις ερωτήσεις.

Στις 2 Οκτωβρίου 2018 ο Κασόγκι, επικριτής του σουνιτικού βασιλείου που έγραφε κυρίως για την Washington Post και ζούσε στις ΗΠΑ, δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε μέσα στο προξενείο της πατρίδας του στην Κωνσταντινούπολη από σαουδάραβες πράκτορες. Το πτώμα του δεν έχει βρεθεί.

Η πρόσφατη έρευνα της Ανιές Καλαμάρ, ερευνήτριας του ΟΗΕ για εξωδικαστικές εκτελέσεις, μια έκθεση της CIA και κάποιες δυτικές κυβερνήσεις έχουν συμπεράνει ότι ο πρίγκιπας διάδοχος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Σαουδαραβικές δικαστικές αρχές έχουν απαλλάξει τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν από οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Πηγές: ΑΠΕ, AFP, Reuters


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, 04:18

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!