ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιερό Λείψανο του Αποστόλου Πέτρου στην Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως

2688318


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, 00:17

KEN 4

Απότμημα του ιερού λειψάνου του Αποστόλου Πέτρου προσέφερε ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος στην Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, σε περίτεχνη λειψανοθήκη, στο πλαίσιο επίσκεψης της επίσημης αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επ’ ευκαιρία της Θρονικής εορτής της Εκκλησίας της Ρώμης, κατά την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Το ιερό λείψανο του ιδρυτή της Εκκλησίας της Ρώμης, που φυλασσόταν στο Παπικό Παρεκκλήσιο, αποστέλλεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, 270ό διάδοχο του Αποστόλου Ανδρέα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα, παραδόθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ, επικεφαλής της πατριαρχικής αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος και ο διάκονος Βοσπόριος, κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Πέτρου θα πραγματοποιηθεί αύριο, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Κοινότητος Φερίκιοϊ, όπου κατά τη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το λείψανο θα συνοδεύει τιμητικώς στη βασιλεύουσα εκ μέρους του Βατικανού ο Ανδρέας Παλμιέρι, υπογραμματεύς του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών.

Να σημειωθεί ότι, χθες, η πατριαρχική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή σε ιδιαίτερη ακρόαση από τον Πάπα Ρώμης, στον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού επέδωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με μια εικόνα της Παναγίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Εκκλησίες της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης έχουν καθιερώσει, ήδη από τη δεκαετία του ’60, επίσημες αντιπροσωπείες τους να παρίστανται αμοιβαίως κατά τον εορτασμό των Θρονικών εορτών τους.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, 00:17

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!