Ποιοί είναι οι γηραιότεροι υποψήφιοι σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. στη Λάρισα; Δείτε τις ηλικίες και των 22

syriza vs nd
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Της Αθανασίας Παύλου

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, έχει ξεκινήσει, καθώς απομένει μόλις μία εβδομάδα μέχρι οι Έλληνες να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.

Οι δύο μεγάλοι «μονομάχοι» λίγο πριν την γραμμή τερματισμού της προεκλογικής περιόδου παίζουν και τα τελευταία τους χαρτιά προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και ιδίως των αναποφάσιστων οι οποίοι κατά πως φαίνεται θα κρίνουν την «παρτίδα».

Στο νομό Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία έριξαν στην «αρένα» ότι καλύτερο διέθεταν στο «οπλοστάσιο» τους αναμένοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η εικόνα των δύο μεγάλων κομμάτων σε ότι αφορά τα ψηφοδέλτια της Λάρισας, σχετικά με τις ηλικίες των υποψηφίων.

Ποιο κόμμα εκ των δύο διαθέτει το πιο νεανικό ψηφοδέλτιο και ποιο το περισσότερο «μεστωμένο» ηλικιακά;

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκινώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνοντας μια ματιά στους υποψηφίους, αρχικά θα διαπιστώσουμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας πέφτει αρκετά λόγω της συμμετοχής του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο ψηφοδέλτιο, καθώς επέλεξε ως αρχηγός κόμματος να τεθεί υποψήφιος στον νομό Λάρισας, μιας και ως γνωστόν ο κάθε αρχηγός έχει την δυνατότητα, αυτή, να επιλέξει δηλαδή τρεις διαφορετικές περιφέρειες για να είναι υποψήφιος.

Με τον πρωθυπουργό λοιπόν ως επικεφαλής φυσικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων βουλευτών είναι τα 57 έτη.

Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα όμως ο μ.ο. ανεβαίνει στα 64 έτη.

Αρκεί να αναφέρουμε πως 6 υποψήφιοι είναι πάνω από 60 ετών, υπάρχει μία υποψηφιότητα πάνω από 50 και κοντά στα 60, μία υποψήφια άνω των 70 ετών και μόλις τρεις (μαζί με τον Τσίπρα) μεταξύ 40 και 50. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος στην δεκαετία των 30.

Θα έλεγε κανείς λοιπόν ότι πρόκειται για ένα αρκετά «γερασμένο» ψηφοδέλτιο, από όπου απουσιάζει το «φρέσκο αίμα» και υπερτερεί η εμπειρία.

Η «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην αντίπερα «όχθη», την γαλάζια, υπάρχει μια μεγαλύτερη ηλικιακά «φρεσκάδα» εξαιτίας δύο τριαντάρηδων κυρίως υποψηφίων, κάτι που άλλωστε ήταν και ο σκοπός του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αποσκοπούσε στην ριζική ανανέωση, μιας και πανελληνίως έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα και αρκετά από αυτά νεαρά σε ηλικία.

Στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. σε ότι αφορά τον νομό Λάρισας ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 52 έτη (έναντι των 57 του ΣΥΡΙΖΑ) και από τους έντεκα εκλεκτούς του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός ότι υπάρχουν δύο πρόσωπα και μάλιστα γυναίκες που βρίσκονται στην κατηγορία των 30 plus και δύο υποψήφιοι που διανύουν την δεκαετία των 40. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο υποψήφιοι που βρίσκονται στα early 50, και άλλοι έξι όμως (πάνω από το μισό), που βρίσκονται πάνω από τα 60.

Οι μεγαλύτεροι λοιπόν από κάθε παράταξη είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Άννα Βαγενά (72 ετών) και από την Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Τζανακούλης (69 ετών).

Όσο για τους Βενιαμίν; Στον ΣΥΡΙΖΑ ο «τίτλος» πηγαίνει στο ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος είναι 45 ετών και αν εξαιρεθεί της διαδικασίας, οι αμέσως επόμενοι είναι οι Βασίλης Κόκκαλης και  Βαγγέλης Αποστόλου οι οποίοι είναι 47 ετών.

Στη Νέα Δημοκρατία οι μικρότερες ηλικιακά είναι οι δύο δικηγορίνες, η Στέλλα Μπίζιου (38 ετών) και η Αθηνά Σιαφαρίκα, μόλις 31 ετών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ «ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ» ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

 ΣΥΡΙΖΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΔΙΠΛΟΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (45 ΕΤΩΝ)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Θ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ (47 ΕΤΩΝ)

ΒΑΓΕΝΑ ΑΝΝΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ (72 ΕΤΩΝ)

ΓΕΛΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ (61 ΕΤΩΝ)

ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (61 ΕΤΩΝ)

ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ (60 ΕΤΩΝ)

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ (47 ΕΤΩΝ)

ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΙΕΥΘΥΤΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΝΛ (51 ΕΤΩΝ)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ (64 ΕΤΩΝ)

ΣΟΥΡΛΑΝΤΖΗ-ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ π. ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΕΤΩΝ 63)

Χαρίκλεια Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, π. πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου (63)

ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ (57 ΕΤΩΝ)

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑΜΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ (60 ΕΤΩΝ)
ΑΞΙΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ (61 ΕΤΩΝ)
ΚΑΛΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ (52 ΕΤΩΝ)
ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ (48 ΕΤΩΝ)
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΕΙ (61 ΕΤΩΝ)
ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ (41 ΕΤΩΝ)
ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (ΑΝΑΙΣΘ/ΛΟΓΟΣ) (61 ΕΤΩΝ)
ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ (38 ΕΤΩΝ)
ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ (31 ΕΤΩΝ)
ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ (69 ΕΤΩΝ)
ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (51 ΕΤΩΝ)

 

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!