ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Το ΚΙΝΑΛ είναι η ”μαγιά” του μέλλοντος για τη προοδευτική παράταξη και τη χώρα»

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δέσμευση του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει, είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι η ΝΔ είτε όχι, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την ουσιαστική αναθεώρηση του Συντάγματος, την από κοινού αναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους των υπερπλεονασμάτων, την εκλογή ενός Προέδρου της Δημοκρατίας ευρύτερης αποδοχής, την προάσπιση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων για τον ελληνικό λαό. 

Όπως τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πέτρος Ευθυμίου, «για τη στήριξη των κοινών στόχων, δεν χρειάζεται τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση» και επικαλείται το άρθρο 84, παρ. 6 του Συντάγματος, το οποίο προσδιορίζει με απόλυτη σαφήνεια πώς μπορεί να επιτευχθούν αυτές οι συνέργειες, με απόλυτο σεβασμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και της λαϊκής βούλησης.

Ο κ. Ευθυμίου χρησιμοποιεί τη φράση του στρατηγού Μακρυγιάννη «είμαστε η “http://www.zougla.gr/”μαγιά”http://www.zougla.gr/” του μέλλοντος» για να υπογραμμίσει ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ο κορμός για την ανασύσταση της προοδευτικής παράταξης και ο καταλύτης για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Επιπλέον, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, περιγράφει το μετεκλογικό ρόλο του Κινήματος Αλλαγής, «ως ρυθμιστικής δύναμης ευθύνης και αντίβαρο στις πολιτικές μιας ανεξέλεγκτης και αλαζονικής Νέας Δημοκρατίας και φραγμός, στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που προαναγγέλλει ότι θα αντιπολιτευθεί με τους γνωστούς τρόπους που οδυνηρά βιώσαμε στο παρελθόν», όπως χαρακτηριστικά λέει .

Καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δίνει τα ρέστα του», όχι τόσο μήπως και λεηλατήσει κάποιες ψήφους από το Κίνημα Αλλαγής, όσο, κυρίως, (γιατί αυτός είναι ο εφιάλτης του), προσπαθώντας να συγκρατήσει την ψήφο των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ, οι οποίοι πίστεψαν στα ψέματά του και τον στήριξαν στο παρελθόν, αλλά αποστρέφουν τώρα το πρόσωπο τους από τα πεπραγμένα του και τα τελευταία παραμύθια του, όπως αναφέρει.

Με την έναρξη του προεκλογικού αγώνα , ο πρώην υπουργός ανάλαβε τον συντονισμό του Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας στο ΚΙΝΑΛ και με αυτήν την ιδιότητα σχολιάζει την τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο και τη Ν.Α. Ευρώπη υποστηρίζοντας:

-Στην Τουρκία υπάρχει μακρόπνοος σχεδιασμός του «βαθέος» κράτους, αλλά, δυστυχώς, και σύμπτωση στόχων όλων των πολιτικών δυνάμεων, στην δημιουργία τετελεσμένων εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.

-Θεωρεί ότι εκφρασμένη επιδίωξη της Τουρκίας, είναι η πολιτική διευθέτηση, εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου, του διαμοιρασμού του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, προς τον συμφέροντα, για την ίδια, τρόπο.

-Και, δεν αποκλείει στους σχεδιασμούς Ερντογάν να είναι και η πρόκληση «θερμού» επεισοδίου μολονότι εκτιμά ότι η ήττα του για τον Δήμο στην Κωνσταντινούπολη είναι σημείο καμπής στην ως τώρα απόλυτη μονοκρατορία του στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

KEN 2

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!