Κατερίνα Πατσογιάννη στο TheNewspaper.gr: Η Μαγνησία έχει υπονομευθεί τα τελευταία χρόνια

patsogianni katerina
milonas 728x120

Έχει κάνει τον πιο πρωτότυπο και μοντέρνο προεκλογικό αγώνα, στοχεύοντας να σηκώσει από τα καφέ και τις παραλίες τους νέους και να τους οδηγήσει στην κάλπη, δίνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας. Η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κατερίνα Πατσογιάννη αποτελεί το νέο αίμα της ΝΔ που προσδοκά να δώσει νέο ήθος, αλλά και ύφος στην πολιτική ζωή του τόπου. 

Απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους συμπολίτες της στις 8.30 αύριο το βράδυ στο θεατράκι του Αναύρου όπου θα αναπτύξει τις θέσεις της, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ.

Προερχόμενη άλλωστε από τον Δημόσιο τομέα, υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους στην συνέντευξή της στο TheNewspaper, καταρρίπτοντας το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θα κάνει απολύσεις, αλλά αντίθετα, οι προσλήψεις θα γίνουν στοχευμένα στους Τομείς που πραγματικά υπάρχει ανάγκη όπως Παιδεία, Κοινωνική Πολιτική, Υγεία και ασφάλεια. 

Παράλληλα, η ίδια δεσμεύεται από την θέση που θα την τάξουν οι πολίτες της Μαγνησίας να προωθήσει τα έργα του λιμανιού και του αεροδρομίου, που αποτελούν δύο βασικές υποδομές εξωστρέφειας του νομού, σε συνδυασμό με την μεγάλη «προίκα» -όπως υποστηρίζει- της Μαγνησίας, τα νησιά των Β. Σποράδων.

Τέλος, κάνοντας χρήση του βασικού συνθήματος της προεκλογικής της καμπάνιας, στέλνει το δικό της μήνυμα λίγο πριν το finish: «Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για την Μαγνησία που μπορεί και αξίζει καλύτερα. Ομόφωνα Νέα Δημοκρατία!»

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

-Με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Μαγνησία, συγκαταλέγεστε στο «νέο αίμα» της παράταξης. Θεωρείτε ότι η σαρωτική ανανέωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων θα φέρουν κι άλλο ήθος στην πολιτική, απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια;

– O Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη το αίτημα όλων των Ελλήνων για ουσιαστική ανανέωση στην πολιτική ζωή του τόπου. Εάν δεν υπολογίσουμε τους 78 σημερινούς βουλευτές της Ν.Δ. που διεκδικούν την επανεκλογή τους, το 72% από τους υπόλοιπους είναι όντως «νέο αίμα». Συγκεκριμένα οι 243 από τους 341 δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ ξανά σε εθνικές εκλογές και οι 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών.  Οι καιροί έχουν αλλάξει. Η ηθική στην πολιτική είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την χώρα και για την Δημοκρατία. Έχουμε περάσει σε μια άλλη εποχή όπου η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική. Φρέσκα πρόσωπα που είναι διατεθειμένα να δουλέψουν σκληρά. Για τους πολίτες, με τους πολίτες. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, τιμή και συνάμα τεράστια ευθύνη που ως υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Μαγνησία θα εκπροσωπήσω τόσο την παράταξη μου όσο και την ανανέωση που τόσο επιζητά ο Ελληνικός λαός και θα συμβάλλω και εγώ στο μεγαλύτερο στοίχημα που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να ξαναφέρουμε το χαμόγελο της ελπίδας και της προοπτικής στα χείλη κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

-Προέρχεστε από τον δημόσιο τομέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η νέα κυβέρνηση θα φέρει και νέες απολύσεις στο δημόσιο. Ποια η θέση της ΝΔ γι’ αυτό;

– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μίλησε ποτέ για απολύσεις. Ξεκαθάρισε επίσης  προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα κάνει άσκοπες και πελατειακές προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα. Οι προσλήψεις θα γίνουν στοχευμένα στους Τομείς που πραγματικά υπάρχει ανάγκη όπως Παιδεία, Κοινωνική Πολιτική, Υγεία και ασφάλεια. 

– Ποιο το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Το διακύβευμα των εκλογών είναι να κυβερνηθεί η χώρα από μία ισχυρή κυβέρνηση. 

– Για πρώτη φορά στα χρονικά οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στο πρώτο κύμα των θερινών διακοπών. Την αποχή την φοβάστε;

– Η ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών απλά θα ενισχύσει το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που απέχει συνειδητά και διαμαρτύρεται βουβά σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα του. Όμως είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη να επανεντάξουμε τους απέχοντες από τις εκλογικές διαδικασίες. Να τους δείξουμε ότι στις 7 Ιουλίου μπορούν με την ψήφο τους να γυρίσουν σελίδα και να βάλουν τέλος στον άκρατο λαϊκισμό και την στασιμότητα. Να τους εξηγήσουμε πως η αποχή δεν είναι λύση και μόνο με την ενεργή συμμετοχή όλων μας οι κοινωνίες αλλάζουν και προοδεύουν. Και αφού με ρωτάτε είναι προσωπικό μου στοίχημα να «σηκώσω» από τους καναπέδες, τις καφετέριες και τις παραλίες  ανθρώπους που αποστρέφονταν τις διαδικασίες γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι ενωμένοι μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα!

– Ποιο έργο στη Μαγνησία θα προωθήσετε στην περίπτωση εκλογής σας;

Θεωρώ ότι λιμάνι και αεροδρόμιο δύο βασικές υποδομές μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή με την περαιτέρω αξιοποίησή τους. Και υπάρχουν πολλά συναφή έργα και δράσεις που μπορούν να γίνουν γύρω από αυτές τις δύο υποδομές. Σε συνδυασμό με τα νησιά μας, που αποτελούν μεγάλη «προίκα» για τη Μαγνησία. Ναι θέλω να δουλέψω για την εξωστρέφεια της περιοχής μου. Θα φέρει σίγουρα την ευημερία .

– Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους κατοίκους της Μαγνησίας ενόψει εκλογών;

– Είμαστε λίγοι για να μπαίνουμε στην διαδικασία του διχασμού. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο που έχει υπονομευθεί όσο λίγοι στην χώρα μας. Σε έναν τόπο με υπέροχους ανθρώπους που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Ενωμένοι μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Μαγνησία. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε ισχυρή ανάπτυξη στον νομό μας. Να σηκώσουμε όλοι μαζί τα μανίκια και εφαρμόζοντας  νέες ιδέες να φέρουμε τη Μαγνησία στη θέση που της αξίζει.  Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για την Μαγνησία που μπορεί και αξίζει καλύτερα. Ομόφωνα Νέα Δημοκρατία!

error: Content is protected !!