Στους δρόμους για την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ

2689177
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019, 18:20

728X100 3

Το αίτημα να ασκήσει πίεση η κυβέρνηση και έτσι το Υπερταμείο να ανάψει το «πράσινο φως» για την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), που είναι συμφωνημένη από τον Απρίλιο, έθεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης, Χρήστο Δουίτση, τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργο Αγγελόπουλο και στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης), Κώστα Αμπατζά.

Οι συναντήσεις, έγιναν στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ ενώ την περασμένη Παρασκευή 28/6 πραγματοποίοησαν 24ωρη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος επισήμανε ότι οι 350 εργαζόμενοι της εταιρείας βρίσκονται μετέωροι «θύματα του Υπερταμείου που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και του παραιτηθέντος πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, καθ. Γιάννη Κρετστενίτη, ο οποίος από τον Απρίλιο δεν υπέγραφε την νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ που είχε συμφωνηθεί».

Ο ίδιος επανέλαβε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «με πολιτική βούληση το θέμα μπορεί να λυθεί», υπενθυμίζοντας ότι στο πλαίσιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης για την νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ, μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε μεσοσταθμική αύξηση 5,5% στους μισθούς των εργαζομένων σε βάθος τετραετίας.

Το τι μέλλει γενέσθαι και εάν τελικά οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, θα εξαρτηθεί σύμφωνα με τον κ. Αρχοντόπουλο, από το αποτέλεσμα της προσφυγής που είχαν καταθέσει τον Φεβρουάριο στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητώντας την εφαρμογή της ισχύουσας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία προβλέπει- μεταξύ άλλων- την επιστροφή στο μισθολογικό καθεστώς του 2009 μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ πρόκειται και αύριο να συγκεντρωθούν στο κτίριο της εταιρείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποί τους πιθανόν να μεταβούν στην Επιθεώρηση εργασίας προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την προσφυγή. Η συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων τους θα αποφασιστεί σε συνέλευσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019, 18:20

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!