Την έγκριση του καταστατικού της ΠΑΕ περιμένουν στον Ολυμπιακό Β.

OLYMPIAKOS VOLOU SITE MAIN 715x400 696x389
milonas 728x120

Την έγκριση του καταστατικού από το υπουργείο Ανάπτυξης περιμένει η πενταμελής επιτροπή που έχει συσταθεί στον Ολυμπιακό Βόλου για την ίδρυση της ΠΑΕ. Το καταστατικό της εταιρείας έχει σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο και πλέον στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να περιμένουν.
Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που έχουν κάνει τις διαδικασίες για τη σύσταση ΠΑΕ, με το συγκεκριμένο τμήμα του υπουργείου Ανάπτυξης, που ασχολείται με ανώνυμες εταιρείες να έχει ιδιαίτερο φόρτο εργασίας. Με το νέο νόμο περί ανωνύμων εταιρειών, εξετάζονται τα καταστατικά πολλών επιχειρήσεων, πέρα από τις ΠΑΕ. Ωστόσο, αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα στις ομάδες που έχουν στείλει τα καταστατικά τους και περιμένουν να εγκριθούν, προκειμένου να αποκτήσουν ΑΦΜ και στη συνέχεια να ανοίξουν λογαριασμό σε τράπεζα για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου.
Θυμίζουμε, πως το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύστασης ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι 30.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει πως θα εκδοθούν 1000 ονομαστικές μετοχές, με την κάθε μία να στοιχίζει 30 ευρώ. Ο λογαριασμός, στον οποίο θα καταθέτουν χρήματα όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, θα ανοιχθεί στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

error: Content is protected !!