Χρήστος Τριαντόπουλος στο TheNewspaper.gr: «Αναγκαία η αυτοδυναμία της ΝΔ για την χώρα»

Ctrianto Photo1
stergiou
fotou
728x110 3

Με αφορμή την κεντρική προεκλογική του ομιλία στις 9 αύριο το βράδυ στο Ergon στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Μαγνησία Χρήστος Τριαντόπουλος σε συνέντευξή του στο Thenewspaper.gr υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για την χώρα, η ΝΔ να εκλεγεί με αυτοδυναμία στις κάλπες της Κυριακής.

728X100

Διδάσκοντας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης θεωρεί ότι η ανασυγκρότηση και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης αποτελεί μία δομική αλλαγή στην οποία πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ΝΔ.

Προερχόμενος από αγροτική οικογένεια, ο κ. Τριαντόπουλος υποστηρίζει ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής και κατ’ επέκταση, θα αποτελέσει σημαντικό συστατικό της προσπάθειας αλλαγής του εγχώριου αναπτυξιακού υποδείγματος.

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, όπως τονίζει, το κλίμα που εισπράττει από τις περιοδείες του στην περιφέρεια της Μαγνησίας και όχι μόνο, είναι η διάχυτη αισιοδοξία των πολιτών για την πολιτική αλλαγή που έρχεται…

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

– Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, έχετε συναντήσει πολλούς πολίτες στις περιοδείες σας. Το κλίμα που εισπράττετε ποιο είναι;

– Σε όλες τις περιοχές της Μαγνησίας, τις οποίες και έχουμε γυρίσει υπάρχει ένα έντονο κλίμα αισιοδοξίας για την πολιτική αλλαγή που έρχεται. 

Μία πολιτική αλλαγή για να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε η χώρα να βγει από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα, υπάρχει και μία ισχυρή διάθεση από τους πολίτες να συμπορευθούν με νέους ανθρώπους σε αυτή την προσπάθεια απεγκλωβισμού της χώρας μας από τη θέση αυτή.

Και αυτό είναι που μας δίνει ακόμα περισσότερη ώθηση να συνεχίσουμε, ακόμα πιο εντατικά, την πορεία προς την επόμενη Κυριακή.

– Προέρχεστε από αγροτική περιοχή. Με τον αγροτικό κόσμο να έχει υποστεί τεράστια οικονομική αφαίμαξη και να κινδυνεύει με αφανισμό, η πολιτική που θα χαράξει η ΝΔ ποια είναι;

– Κατάγομαι από μία αγροτική περιοχή και ο παππούς μου ήταν κτηνοτρόφος.

Ο αγροτικός κόσμος, όπως και όλη η παραγωγική δομή της χώρας μας, έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση όλα αυτά τα χρόνια.

Ο πρωτογενής τομέας, ωστόσο, αποτελεί σημαντικό πυλώνα της παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής μας.

Και κατ’ επέκταση, θα αποτελέσει σημαντικό συστατικό της προσπάθειας αλλαγής του εγχώριου αναπτυξιακού υποδείγματος.

Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι κρίσιμη η έμφαση στις υποδομές, στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, στην εισαγωγική της καινοτομίας, στην αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών με αύξηση των ελέγχων και, φυσικά, η κινητροδότηση της συνεργασίας και της νέας μορφής συνεταιρισμών.

– Ως οικονομολόγος θα ήθελα να μου περιγράψετε κοστολογημένα πώς θα βγει το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μιλά για μείωση του ΦΠΑ, του ΕΝΦΙΑ, στοχευμένες προσλήψεις στο δημόσιο κ.α.

– Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι λεπτομερώς καταρτισμένο από τεχνοκράτες και οικονομολόγους με γνώση του αντικειμένου και με εμπειρία στα συγκεκριμένα πεδία καθ’ όλη την προηγούμενη περίοδο.

Γνωρίζουμε, συνεπώς, αναλυτικά την επίπτωση που έχει κάθε μέτρο τόσο στα δημόσια οικονομικά, όσο, όμως, και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Και το κρίσιμο, πλέον, είναι αυτό.

Πως θα μπορούμε σε μία τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Και σε αυτή την τροχιά θα μπούμε μέσα από την ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης, τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιακή αναβάθμιση του κράτους και την προσήλωση στις επενδύσεις.

Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις απασχόλησης.

– Διδάσκετε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα η νέα κυβέρνηση της ΝΔ;

– Ένα από τα πεδία που θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα δομικές αλλαγές, μιας και αναφέρεστε στην Εθνική Σχολή, είναι η ανασυγκρότηση και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.

Μία ανασυγκρότηση που θα ενδυναμώσει την αποτελεσματική λειτουργία του δημοσίου, θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και θα συνεισφέρει θετικά στην ενίσχυση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος.

Αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση είναι, μεταξύ άλλων, η θέσπιση διαδικασιών για να πραγματοποιούνται οι συναλλαγές ηλεκτρονικά από το σπίτι,  η δημιουργία ενός κεντρικού κόμβου που θα είναι όλα συγκεντρωμένα, η προώθηση της αξιολόγησης, η μείωση των πολιτικών θέσεων και η μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση.

– Πολιτικός φίλος του Χρήστου Σταϊκούρα, με δράση στην κοινότητα «Σύνθεσις», εκπροσωπείτε την ανανέωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων. Ο Χρήστος Τριαντόπουλος τι έρχεται να συνθέσει στο πολιτικό σκηνικό;

– Ως εκπρόσωπος της γενιάς μας, αποφάσισα να συνθέσω την τεχνοκρατική οπτική των πραγμάτων με την πολιτική και την αγάπη για τον τόπο μου, ώστε να γίνουν πράξη η αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος της χώρας μας. Επιλέγω να ταχθώ στον σκοπό αυτό για να κάνουμε μαζί την κρίση ιστορία. Για να μπορέσουμε να δούμε και να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς. Για να μπορέσουμε να αναδείξουμε και να συναντήσουμε την άλλη Ελλάδα. Μία άλλη Ελλάδα με ένα σύγχρονο παραγωγικό και κοινωνικό υπόδειγμα. Μία άλλη Ελλάδα που θα μπορέσει να τρέξει στη νέα ψηφιακή εποχή που απλώνεται μπροστά μας. Μία άλλη, δημιουργική, εξωστρεφής, ανταγωνιστική, αλληλέγγυα και εθνικά υπερήφανη Ελλάδα. Σε μία τέτοια Ελλάδα η Μαγνησία μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο τόπος μας διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα. Πλεονεκτήματα που μπορούν να βάλουν τη Μαγνησία στο επίκεντρο των εξελίξεων στην πατρίδα μας.

– Πιστεύετε ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία για τη ΝΔ στις εκλογές;

– Μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης απαιτείται εγρήγορση από όλους ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα της αυτοδυναμίας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το αναγκαίο για την χώρα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και δομικών αλλαγών.

Η αυτοδυναμία, πέρα από εφικτή είναι και αναγκαία για να θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

error: Content is protected !!