ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπουκώρος από τον Πτελεό: «Αυτοί που κυβερνούν σήμερα έχουν καταστήσει ασύμφορη την αγροτική παραγωγή»

MITZELA

 

«Είναι απαραίτητο το κράτος να δημιουργήσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργούν όλοι οι παραγωγικοί τομείς. Αυτό το πλαίσιο πρέπει να έχει χαμηλότερους φόρους, αναπτυξιακά κίνητρα, λιγότερη γραφειοκρατία, να είναι πιο φιλικό προς τον παραγωγό και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να κάνει αυτό που γίνεται σήμερα, δηλαδή όσο πιο πολύ παράγει κάποιος, τόσο πιο πολύ να φορολογείται. Οι άνθρωποι που κυβερνούν σήμερα τη χώρα, έχουν καταστήσει την παραγωγή ασύμφορη». Με τα λόγια αυτά έδωσε ο Χρήστος Μπουκώρος το στίγμα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για την αγροτική ανάπτυξη, την επόμενη ημέρα των εκλογών, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον Πτελεό.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος, πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία του Πτελεού. Νωρίτερα είχε συναντηθεί με φίλους και ψηφοφόρους στη Μιτζέλα, ενώ ακολούθησε επίσκεψή του στο Τρίκερι.

Ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής, η οποία, σε συνδυασμό, όπως είπε, με την ανάπτυξη μιας ήπιας μορφής τουρισμού θα καταστήσουν δυνατή την αναβάθμιση του Πτελεού και κατ’ επέκταση όλης της νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Γι αυτό, όπως τόνισε, επιβάλλεται να δοθεί ισχυρή κυβερνητική εντολή στη ΝΔ. Ο υπ. Βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή τομέα και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, τονίζοντας πως επιβάλλεται να μειωθούν το κόστος παραγωγής και οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές και παράλληλα να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα σε υπάρχοντες και νέους αγρότες και κτηνοτρόφους. «Θέλουμε άλλες προοπτικές, θέλουμε άλλες βάσεις. Η ΝΔ εγγυάται χαμηλότερους φόρους για την αγροτική παραγωγή, μεγαλύτερες διευκολύνσεις και περισσότερα αναπτυξιακά κίνητρα. Ό,τι εφαρμόζει καινοτομία, νέους τρόπους παραγωγής, αξιοποίηση της αλυσίδας αξίας των προϊόντων, είναι μέσα στο πρόγραμμά μας και αυτό θα το κάνουμε με σκληρή δουλειά, όχι με μεγάλα λόγια» πρόσθεσε.

Τα παραπάνω, ειδικά για την περιοχή της νοτιοδυτικής Μαγνησίας, θα πρέπει να συνδυαστούν με την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού. «Ένα μοντέλο αγροτοτουριστικής ανάπτυξης, νομίζω είναι ιδανικό για τον Πτελεό και θεωρώ ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε όλοι μας» τόνισε ο Χρήστος Μπουκώρος.

error: Content is protected !!