ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργος Καραβάνας: Δεν λογαριάζω το πολιτικό κόστος

karavanas giorgos
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ εκφράζοντας μια ξεκάθαρη, φιλελεύθερη άποψη. Δεν έκρυψε ποτέ τις ιδέες του, ούτε κρύφτηκε υπό το βάρος των ενστάσεων ή των επιθέσεων.

«Αυτά που ορισμένοι αποκαλούν «φιλελεύθερη κρυφή ατζέντα» δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που πάνω κάτω ισχύουν και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες», δηλώνει σήμερα σε συνέντευξη του στο onlarissa.gr και εκφράζει τη βεβαιότητά του πως στις 8 Ιουλίου η χώρα θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Παπαστεργίου

Καταγγείλατε πριν λίγες μέρες ένα περιστατικό που σας συνέβη με μια ομάδα αναρχικών στη Λάρισα. Τι ακριβώς συνέβη;

Το πρόβλημα της ασφάλειας είναι ένα από τα σημαντικότερα πλέον στη χώρα μας. Συνήθως ξεκινά με κάτι απλό – έναν τσαμπουκά, έναν προπηλακισμό, μια απόπειρα βίαιης επιβολής μιας άποψης – που όμως μένει ατιμώρητο! Σύμφωνα με έρευνες, η μη-πάταξη της λεγόμενης μικρής παραβατικότητας, με βεβαιότητα οδηγεί σε διάπραξη βαρύτερων αδικημάτων αργότερα.

Αυτά λίγο πολύ είχα στο μυαλό χθες το απόγευμα, μετά την επίθεση που δεχθήκαμε εγώ και οι δύο φίλοι που με συνόδευαν, από μια μικρή ομάδα (5-6 ατόμων) νεαρών του αναρχικού χώρου. Περπατούσα στη Σκαρλάτου-Σούτσου όταν ένας μαυροφορεμένος τύπος, χτυπώντας μου τα χέρια πέταξε στο δρόμο τα ενημερωτικά φυλλάδια που κρατούσα (προφανώς, οι θέσεις της ΝΔ δεν τους βρίσκουν σύμφωνους…!). Όταν ο νεαρός και η παρέα του είδαν πως όχι μόνο δεν είχα σκοπό να κάνω πίσω, αλλά πως απαίτησα – κλείνοντάς τους με το σώμα μου το δρόμο – να μαζέψουν από το δρόμο τα φυλλάδια που πέταξαν, προτίμησαν να τραπούν σε φυγή εκτοξεύοντας ύβρεις…

Δεν το άφησα να περάσει έτσι. Τους λόγους τους εξήγησα παραπάνω. Τους ακολούθησα, καλώντας ταυτόχρονα την ομάδα Δίας. Από τη Σκαρλάτου-Σούτσου στο Δημαρχείο, από εκεί μέχρι την τρίγωνη πλατεία, όπου και εμφανίστηκαν οι μοτοσικλετιστές της αστυνομίας. Ακολούθησε κυνηγητό προς τη στοά επί της Μ. Αλεξάνδρου, όπου τα “παιδιά” διατηρούν “κατάληψη” (στην οποία βάσει νόμου η αστυνομία δεν μπορεί να εισέλθει χωρίς την παρουσία Εισαγγελέα). Χώθηκαν όλοι μέσα, σαν τα κυνηγημένα ποντίκια. Όλοι εκτός από έναν – αυτόν που πέταξε τα φυλλάδια. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν και τον προσήγαγαν στην ασφάλεια, όπου και τους ακολούθησα.

Μπορεί να έχασα έτσι το πρωινό μου, αλλά συνέβαλα κι εγώ λίγο – όπως οφείλει νομίζω κάθε ενεργός πολίτης – στο να καταλάβουν αυτά τα “παιδιά” πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, αλλά κανένας δεν δικαιούται να επιβάλλει τη δική του στους άλλους με τη βία. Και πως για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό, υπάρχει οργανωμένη πολιτεία που μπορεί να τους το επιβάλλει.

Το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ. Ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που φοβούνται πως το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στη χώρα δύσκολα ανατρέπεται…

Το ζήτημα της ανομίας, ειδικά σε ότι αφορά σε περιστατικά ανάλογα με τα παραπάνω, αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα. Αν υφίσταται ακόμα, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην έλλειψη πολιτικής βούλησης. Σε ότι με αφορά αυτή η βούληση υπάρχει, όπως υπάρχει και η απαιτούμενη επιχειρησιακή ικανότητα από την πλευρά της αστυνομίας. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί και θα λυθεί!

Ποιο είναι το μήνυμα που λαμβάνεται από τους πολίτες οδεύοντας προς την Κυριακή των εκλογών;

Δύο είναι τα μηνύματα που ακούω συνεχώς: 1. να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και 2. να έρθουν στα πράγματα νέα πρόσωπα. Οι πολίτες συνειδητοποιούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεν τεράστια ζημιά στη χώρα, ζημιά όμως που είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια νωρίτερα. Συνειδητοποιούν λοιπόν πως δεν αρκεί να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ να είναι τέτοια, που να διορθώσει τις χρόνιες παθογένειες που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Κι αυτό δεν μπορεί να το κάνουν τα ίδια πρόσωπα που δημιούργησαν ή δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα. Απαιτούνται καινούργια!

Τι είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα καταφέρει δεδομένου πως τα προβλήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί ξεπερνάνε κατά πολύ τη θέληση ή τις ικανότητες ενός μόνο ατόμου;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας μορφωμένος, κοσμοπολίτης άνθρωπος, που γνωρίζει πως δουλεύει ο σύγχρονος κόσμος. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους, δεν έχει αυταπάτες. Και δεν είναι μόνος του! Έχει φροντίσει από καιρό να δημιουργήσει ένα μεγάλο φυτώριο πολιτικών νέου τύπου, κατάλληλων για την επίτευξη των στόχων του. Αρκεί και οι πολίτες να φροντίσουν να του δώσουν το ποσοστό αλλά και τους βουλευτές που απαιτούνται για το έργο αυτό.

Κατεβαίνετε στις εκλογές με μια αμιγώς φιλελεύθερη ατζέντα την ώρα που μαίνεται ένας πόλεμος για τις «νεοφιλελεύθερες» ιδέες, από πλευράς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τι έχετε να απαντήσετε σε όλους εκείνους που σας κατηγορούν για «κρυφή ατζέντα»;

Θέλω από ψυχής να ευχαριστήσω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την κατασυκοφάντηση των φιλελεύθερων ιδεών (ιδεών στις οποίες – αν το ψάξει κανείς – βασίστηκε ολόκληρη η φιλοσοφία της ελληνικής Επανάστασης). Όσο περισσότερο τις κατηγορούν, τόσο περισσότερο τις ανεβάζουν. Αυτά που ορισμένοι αποκαλούν «φιλελεύθερη κρυφή ατζέντα» δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που πάνω κάτω ισχύουν και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Αυτά που ισχύουν σε χώρες που ευημερούν περισσότερο απ’ ότι εμείς. Η Ελλάδα παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με «σοβιετικού τύπου» οικονομία κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Μόνο οφέλη προς τους πολίτες μπορεί να φέρει κάτι τέτοιο, όπως αποδεικνύουν και οι επιλογές που κάνουν πολλοί νέοι Έλληνες, οι οποίοι επιλέγουν για εργασία χώρες περισσότερο – κι όχι λιγότερο – φιλελεύθερες απ’ την Ελλάδα!

Γιατί ο πολίτης που θα επιλέξει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ να δώσει σε σας προσωπικά τον έναν σταυρό προτίμησης;

Γιατί δεν φοβάμαι να πράξω αυτό που είναι σωστό. Γιατί δεν λογαριάζω το πολιτικό κόστος. Γιατί στη ζωή μου έχω δουλέψει σκληρά, και συνεχίσω να δουλεύω, γνωρίζοντας από κοντά τα προβλήματα της παραγωγικής Ελλάδας, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει αυτός ο ευλογημένος τόπος, αν οι δημιουργικές ικανότητες του Έλληνα απελευθερωθούν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και τα βάρη της υπερφορολόγησης.

Ποιες θα πρέπει να είναι οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης, αν η ΝΔ τελικά καταφέρει να εκλέξει κυβέρνηση;

Μείωση των φόρων, αλλαγή του εκλογικού νόμου, απελευθέρωση των αγορών, εμπέδωση στην κοινωνία του αισθήματος της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας και της ασφάλειας.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας; Συνεργασία ή εκλογές με απλή αναλογική;

Προβλέπω πως την 8η Ιουλίου, η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!