Νίκος Παπαδόπουλος: Στις 7 Ιουλίου λοιπόν αποφασίζουμε για τη ζωή μας

papadopoulos 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στο διακύβευμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής αναφέρεται σε συνέντευξή του στο onlarissa.gr, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κι εκ νέου υποψήφιος Νίκος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «επερχόμενες εκλογές είναι ίσως οι πιο διλημματικές των τελευταίων δεκαετιών».

Ο κ. Παπαδόπουλος επιτίθεται στη Ν.Δ. κατηγορώντας την για «κρυφή ατζέντα», αναφέρεται εκτενώς στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό τομέα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο πορεύτηκε ο ίδιος ως βουλευτής όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Απόστολο Ράιδο

Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές είναι “τώρα ψηφίζουμε για τη ζωή μας”. Θέλω να μου το εξηγήσετε από τη δική σας οπτική…

Οι επερχόμενες εκλογές είναι ίσως οι πιο διλημματικές των τελευταίων δεκαετιών και το σύνθημα «Τώρα Αποφασίζουμε για τη Ζωή μας» εκφράζει ακριβώς αυτό το δίλημμα. Το δίλημμα της εθνικής κάλπης λοιπόν είναι πρόοδος ή συντήρηση και οι πολιτικές διαφορές και προτάσεις είναι ξεκάθαρες.Το δικό μας πολύπλευρο, ρεαλιστικό και συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο έχει ως βάση του τις ανάγκες των πολλών, την παραγωγική ανασυγκρότηση, το κοινωνικό κράτος, τις πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης, που να βασίζονται σε ένα διάφανο κράτος δικαίου, και την Ελλάδα πρωταγωνιστή στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η Νέα Δημοκρατία με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό από τον οποίο διακατέχεται, βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής. Προκρίνει ότι όλα ρυθμίζονται από την αγορά. Και η «αγορά» επιμένει ότι βασική προϋπόθεση  ανάπτυξης είναι η συρρίκνωση μισθών, εισοδημάτων και εργασιακών δικαιωμάτων. Το δίλημμα είναι υπαρκτό και οι διαφορές ξεκάθαρες.

Κατηγορείτε τη Ν.Δ. για κρυφή ατζέντα στην εργασία, τη φορολογία και το κοινωνικό κράτος. Γιατί αφού ο Κ. Μητσοτάκης έχει διαψεύσει δημόσια όλα όσα του έχετε επιρρίψει; Θεωρείτε πως θα εκθέσει τόσο πολύ εαυτόν μετά τις εκλογές;

Διότι οι δηλώσεις του και οι υποσχέσεις του για φοροαπαλλαγές είναι ακαθόριστες, με ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας. Το γεγονός ότι τα έχει διαψεύσει όλα προεκλογικά, αφού πρώτα ο ίδιος τα έχει δηλώσει, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ψέματα.

Για παράδειγμα ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα κάνει καμία μείωση φόρου το 2019, μίλησε για μείωση του ΦΠΑ μόνο στην εστίαση το 2020, μείωση την οποία ήδη έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση, και παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας για τις άλλες υποτιθέμενες μειώσεις φόρων, αφού πρώτα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και διαπραγματευτεί με τους εταίρους,  και υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν.

Επιπλέον, επιλέγει να κρύβεται πριν από τις εκλογές. Άραγε τι έχει να κρύψει; Υποθέτω ότι δεν ξέρει τι να πει για το σχέδιό του για το ασφαλιστικό. Διότι πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε το σχέδιο τους για ξεπούλημα των επικουρικών ταμείων, βάζοντας ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο επικουρικό, για αμφισβήτηση των βαρέων και ανθυγιεινών, και παράδοση του συστήματος πληρωμών του κράτους σε ιδιώτες. Είναι εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα γι’ αυτό και δεν προσέρχεται σε debate ο κ. Μητσοτάκης.  Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει την ανάγκη προγραμματικής συζήτησης και αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα που η χώρα τα κατάφερε με τις θυσίες όλων των Ελλήνων, κάποιοι θέλουν να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων, να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ισχυρό προϋπολογισμό, ασφαλή δημοσιονομικά και την πιο ισχυρή γεωπολιτική παρουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν μιλάει στην κοινωνία με υποθέσεις, αλλά με το σχέδιο ανάπτυξης το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται.

Ως αγρότης, είστε ικανοποιημένος από το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωτογενή τομέα;

Εκτιμώ ότι στον πρωτογενή τομέα κάναμε πολλά και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα, με την προϋπόθεση βέβαια ο ελληνικός λαός να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας προχωρήσαμε σε μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων που αφορούν σε κατηγορίες όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, σε ενεργοποίηση μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και σε νομοσχέδια που θέτουν το θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση και την προστασία της αγροτικής ανάπτυξης. Θεσπίσαμε τρία αφορολόγητα για πρώτη φορά με α) έκπτωση φόρου (αφορολόγητο έως 9.550 ευρώ) στο πραγματικό εισόδημα των αγροτών, όπως στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, β) πλήρως αφορολόγητες αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και ενισχύσεις από αγροτικά προγράμματα του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ και γ) αφορολόγητο όριο μέχρι 12.000 ευρώ για την πράσινη ενίσχυση και τις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Επιπλέον, προχωρήσαμε στη θέσπιση ακατάσχετου επιδοτήσεων για πρώτη φορά του Πυλώνα Ι έως του ποσού των 7.500 ευρώ, ενώ δεν έγινε καμία μείωση στις κύριες συντάξεις του ΟΓΑ και ο αγρότης απολαμβάνει πλέον τις ίδιες παροχές με τους άλλους ασφαλισμένους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών καταβάλλει την κατώτατη εισφορά. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προώθησε και προωθεί την έννοια του συνεργατισμού, της συλλογικής εκπροσώπησης και της ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων αγροτών, που είναι το βασικό χαρακτηριστικό της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.

Τι λέτε στους Λαρισαίους ψηφοφόρους λίγο πριν την προσέλευση στην κάλπη;

Το κυριότερο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι η αποχή είναι ένας επικίνδυνος και ολισθηρός κατήφορος από τον οποίο βγαίνουν κερδισμένες οι δυνάμεις της Ακροδεξιάς, οι δυνάμεις που επιδιώκουν την προώθηση των συμφερόντων της ελίτ. Οι πολίτες δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στην εποχή της ανασφάλειας και της επιτροπείας.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά μου, θα ήθελα να αναφέρω ότι όλα αυτά τα χρόνια ήμουν παρών στο νομό, τον οποίο κλήθηκα να εκπροσωπήσω στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πραγματοποιώντας συνεχώς περιοδείες στα χωριά και στην πόλη της Λάρισας, επιδίωξα και κατάφερα να βρίσκομαι κοντά στους ανθρώπους, θεωρώντας το καθήκον και ευχαρίστηση.

Ό,τι κι αν αποφασίσουν οι πολίτες στις επερχόμενες εκλογές, εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το δίκαιο και να είμαι αρωγός στις διεκδικήσεις. Οι αριστεροί προοδευτικοί άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχαν σε αυτήν την κυβέρνηση, με καθημερινούς αγώνες, θεωρώ ότι έχουν αποδείξει σε ποια πλευρά της κοινωνίας στέκονται. Στις 7 Ιουλίου λοιπόν αποφασίζουμε για τη ζωή μας!

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!