ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πανεπιστήμιο
milonas 728x120

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο οποίο συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ακης Καλαμαράς, Μάκης Μπαλλής  και Κατερίνα Παπανάτσιου επισκέφθηκε το πρωί τις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κτίριο Παπαστράτου.

Στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους τονίστηκε από την πλευρά των υποψήφιων αλλά και των εργαζόμενων η κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών για την συνέχιση των προσπαθειών αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από την πλευρά των εργαζομένων,  ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην στοχοποίηση που υπέστη ο κλάδος τους την εποχή των συγκυβερνήσεων των συστημικών κομμάτων, όταν περισσότεροι από τους μισούς είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα , με συνέπεια, εκτός των άλλων να αποδυναμωθεί η λειτουργία των Πανεπιστημίων, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό, για πόλεις όπως ο Βόλος, όπου το Πανεπιστήμιο αποτελεί τον βασικότερο εργαλείο για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής.

Στις συζητήσεις που έγιναν αναφέρθηκε επίσης ότι προχωρά με ομαλό τρόπο η ενσωμάτωση του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη την εποχή που συζητιόταν στην βουλή το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, που έδειχναν την πλήρη άγνοια του κ. Μητσοτάκη για την Ανώτατη Εκπαίδευση και στρεφόταν ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμια, τους φοιτητές και τους διδάσκοντες.

Μέσα από τις δηλώσεις αυτές προκύπτει ότι ο ηγετικός πυρήνας της ΝΔ δεν καταλαβαίνει ότι η απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου είναι η απαξίωση του κόπου χιλιάδων διδασκόντων και ερευνητών που έχουν βάλει τα πανεπιστήμια μας στον διεθνή χάρτη.

error: Content is protected !!